AİHM’in tedbir kararına rağmen hastaneye kaldırılamıyor

AİHM’in tedbir kararına rağmen hastaneye kaldırılamıyor

Cizre’de dün öğle saatlerinde vurulan ve hastaneye kaldırılması için AİHM’in tedbir kararı aldığı üniversite öğrencisi Cihan Karaman hâlâ hastaneye kaldırılamadı.

A+A-

Şırnak'ın Cizre ilçesinde dün öğle saatlerinde vurulan ve hastaneye kaldırılması için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) tedbir kararı aldığı Cihan Karaman hâlâ hastaneye kaldırılamadı.

Üniversite öğrencisi Kahraman, dün öğlen saatlerinde Cudi Mahallesi'nde açılan ateş sonucu göğsünden vurularak yaralanmış, hastaneye kaldırılması için AİHM'e başvurulmuştu. AİHM, Kahraman'ın hastaneye kaldırılması için tedbir kararı almıştı.

Dicle Haber Ajansı'nın (DİHA) haberine göre, Karaman'ın yaralanmasının ardından Cizre Belediyesi'ne ait ambulansla mahalleden alınmaya çalışıldığı sırada yapılan top atışları ile ambulansa ulaşması engellenmişti.

Karaman'ın bu sabah saatlerinde aynı mahallede bir eve top mermisi isabet etmesi sonucu yaralanan 10 kişinin yanına götürüldüğü ve hastaneye kaldırılmayı beklediği belirtildi.

Tedbir kararına uyulmuyor

AİHM'in aldığı karar beşinci tedbir kararı olurken, geçtiğimiz günlerde Cizre'de yaralanan ve günlerce saldırılardan dolayı hastaneye kaldırılamayan Hüseyin Paksoy, Serhat Altun, Orhan Tunç ve Helin Öncü için tedbir kararı almıştı.

Ancak tedbir kararını uygulanamamasından dolayı Altun ve Paksoy yaşamını yitirmişti.

20 yaşındaki Helin Öncü, AİHM'in tedbir kararının ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Öncü'nün hayati tehlikesinin bulunmuyor.

AİHM'in hakkında tedbir kararı aldığı Tunç'u mahalleden almaya gidenlere ise ateş açılmış aralarından imc tv kameramanı Refik Tekin'in de olduğu 10 kişi yaralanmıştı. Tedbir kararına rağmen halen Tunç'a dair bir bilgi alınamıyor.İMC

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.