AK Parti hükümeti kurma görevini Davutoğlu’na verdi

AK Parti hükümeti kurma görevini Davutoğlu’na verdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay, yeni hükümet çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Ahmet Davutoğlu başkanlığında 63’üncü hükümetin kurulmasına MKYK’da oy birliği ile karar verildi. AK Parti’nin denklem dışında olduğu bir Türkiye siyase

A+A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay MKYK toplantısı sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Atalay, “Ahmet Davutoğlu başkanlığında 63'üncü hükümetin kurulmasına MKYK'da oy birliği ile karar verildi.AK Parti'nin denklem dışında olduğu bir Türkiye siyaseti düşünülemez” dedi.

Atalay'ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Merkez Karar Yürütme Kurulumuz, Başbakanımıza 63. Hükümetin kurulması yönünde yetki vermiş oldu. Karar oy birliğiyle verildi. Hükümet kurma ve ayrılma kararıdır bu.

“Biz parti olarak, Türkiye'nin büyük partisi olarak sorumluluğumuzun farkındayız ve şu anda en büyük sorumluluk AK Parti'ye düşer.

“Bu sürecin iyi yönetilmesi yönünde büyük bir hassasiyet gösteriyoruz. Milletimizin ve ülkemizin geleceği her şeyden değerli, yoğunlaştığımız burası, bundan sonra da öyle olacak. Bu konuda sorumluluğumuzun farkındayız. Şunu, bugünkü seçim sonuçları da gösteriyor, AK Parti'nin denklem dışında olduğu bir Türkiye siyaseti düşünülemez.

Koalisyon tartışmaları

“MKYK bugün Başbakanımıza bu konuda yetki vermiştir. Kiminle koalisyon görüşmesi yapılacağına dair bir karar yok. Başbakanımıza bir yetki verdik. Başbakanımız da bir istişare yapıyor. Detay verebileceğim şeyleri verdim. Karar haline gelmiş bir konu yok.

“Bizim şu anda bir temasımız ve kararımız yok. Kendi istişarelerimizi yapıyoruz. Sorumlu ve dikkatli bir şekilde ülkenin geleceğini öne alarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”imc

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.