Akar: TSK gücünden hiçbir şey kaybetmediğini gösterdi

Akar: TSK gücünden hiçbir şey kaybetmediğini gösterdi

Genelkurmay Başkanı Akar, “Menfur girişimden günler sonra, ‘Fırat Kalkanı Harekatı’nı icra eden, gemilerimizle mavi vatanı savunan ve uçaklarımızla gök kubbeye Cumhuriyetimizin imzasını atan TSK gücünden hiçbir şey kaybetmediğini gösterdi” dedi.

A+A-

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar Cerablus operasyonu ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

“Menfur girişimden sadece günler sonra, hudutlarımızın ve komşu ülke insanlarıyla birlikte milletimizin güvenlik ve huzuru için hayati önemi haiz ‘Fırat Kalkanı Harekatı'nı icra eden, aynı anda gemilerimizle mavi vatanı savunan ve uçaklarımız ile gök kubbeye Cumhuriyetimizin imzasını atan Türk Silahlı Kuvvetleri, gücünden hiçbir şey kaybetmediğini, içinden hainler temizlendikçe daha da güçlü olacağını göstermektedir.

Bilindiği üzere bu menfur hadiseye alanda ve yargıda tereddütsüz bir şekilde verilen cevap, hain birtakım emeller besleyenler için bir ibret vesilesi olarak tarihteki yerini alacaktır.

“Ordumuzun teşkilat ve faaliyetlerinde, yasal hiyerarşi dışında hiçbir kişi ve oluşumun etkisi söz konusu olamaz. Dün ve bugün Türk Silahlı Kuvvetlerinin herkes tarafından bilinen en önemli vasfı disiplinidir.

“Bunun da temeli, ruhu ‘mutlak itaat'tir. Bundan asla taviz verilemez. Türk Silahlı Kuvvetleri, hiçbir yasadışı yapı ve oluşuma geçit vermeden; ordu-millet bütünlüğü içinde sadece yüce milletimizin sevgisinden, güveninden ve yasalardan aldığı güç ile ülkemize ve milletimize hizmet etmeyi varlık gayesi saymaktadır.

“Milli birliğimize ve bölünmez bütünlüğümüze kasteden tüm terör örgütlerine karşı, Türk Silahlı Kuvvetleri, vatan topraklarında tek bir terörist kalmayıncaya kadar jandarma, polis ve korucularımızla omuz omuza masum hiçbir insanımızın kılına dahi zarar vermeden mücadeleye devam edecektir.”/imc

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.