Ali İsmail Korkmaz davasında adalet isteyenlere dava

Ali İsmail Korkmaz davasında adalet isteyenlere dava

Ali İsmail Korkmaz davasına girmek isteyen 14 gence ‘direnme ve hakaret’ suçlamasıyla dava açıldı. Amirlerinin orantısız güç kullandığını söylediği polisler hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

A+A-

Ali İsmail Korkmaz'ın Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 9 Ekim 2014'teki duruşmasını izlemek için gelen 14 gence direnme ve hakaretten dava açılırken, orantısız güç kullandıkları amirleri tarafından da kabul edilen polisler hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

İsmail Saymaz'ın Radikal'de yer alan haberine göre, iddianamede Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) üyesi 70 kişinin, polis tarafından arama noktasında durdurulduğı, grubun başında bulunan Musa Ülken, megafonla arkasındaki topluluğa dönerek, “Arama kararına uymuyoruz, barikatı yıkıp katillerden hesap soracağız, karşımızda katiller var, Ali'nin yoldaşları olarak bu barikatı yıkacağız” dediği belirtildi.

Bunun üzerine, topluluk flamalarla polislerin üzerine yürüyüp barikatı geçmeye çalıştı. Polisler zor kullanarak grubu dağıttı.

İddianamede gençlerin ellerindeki flama çubuklarını ve dokuz adet pili polise attıkları, Armanç Yıldırım'ın, “Ben SDP il temsilcisiyim, Ali'nin katili sizsiniz”, Osman Yel'in, “Taksim'i yaktık, burayı da yakarız” diye bağırdığı, Musa Ülken'in ise, “Kendimi canlı bomba yaparak patlatacağım, size gününüzü göstereceğim” diye tehdit ettiği ileri sürüldü. 14 gencin tümü için “görevi yaptırmamak için direnme” suçundan, Ülken ve Yıldırım hakkında ayrıca “hakaret” suçundan dava açıldı.

Amirlerinin bile, “Bazıları zor kullanımının üzerine çıkmış” dediği polisler hakkında ise, “basit yaralama, hakaret ve tehdit” suçlamasıyla yürütülen soruşturmada ise takipsizlik kararı verildi./İMC

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.