Alkol zehirlenmesinden ölen sayısı 9’a yükseldi

Alkol zehirlenmesinden ölen sayısı 9’a yükseldi

İstanbul’da sahte içki nedeniyle hayatını kaybeden sayısı 9’a ulaştı. Çok sayıda kişi tedavi altına alınırken, bazılarının da yoğun bakımda olduğu belirtildi. Polis olayla ilgili 4 ilçede operasyon yaptı ve 15 kişi gözaltına alındı.

A+A-

stanbul Fatih'te son 10 gün içinde çok sayıda kişi mide bulantısı, baş dönmesi, halsizlik gibi şikayetlerle hastanelere başvurdu. Rahatsızlanan kişilerin yoğun bakıma alındığı ancak 9 kişinin tüm çabalara rağmen kurtarılamadığı belirtildi.

Hastaların sahte içkiden dolayı hayatını kaybettiğinin ortaya çıkmasının ardından polis operasyon yaptı. Küçükçekmece, Esenler, Bağcılar ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde sahte içki ürettiği, temin ettiği ve sattığı iddiasıyla 15 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, alkol imalatında kullanılan düzenekler ve çok sayıda sahte içki ele geçirildi. Sahte içki üreten kişilerin, bazı şişeleri 5 liradan sattıkları iddia ediliyor.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 18 Ekim'den bu yana alkol zehirlenmesinden dolayı hastanelere 47 müracaat olduğunu belirtti./imc

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.