Altan Tan: Türklere Kur'an'ı Kürtler öğretti

Altan Tan: Türklere Kur'an'ı Kürtler öğretti

HDP'li Altan Tan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Kur'an üzerinden eleştirdi.

A+A-

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde düzenlenen mitinge katılan HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan Kur'an tartışmalarına katıldı. Tan Türklere Kur'an'ı ve İslamt'ı Kürtlerin öğrettiğini söyleyerek "Kürtler Türklerden 200 sene önce İslamiyet'i kabul etti" dedi.

TÜRKLERE KUR'AN'I KÜRTLER ÖĞRETTİ

"Cumhurbaşkanı elinde Kur'an, Kürdistan'da geziyor. Kurban, bu Kur'an'ı Kürtler ezbere biliyor, ezbere. Başımızın, gözümüzün üzerinde Kur'an'ın yeri var. Kürtler, Türkler'den 200 sene önce Müslüman oldular. Bütün dini, diyaneti, Kur'an'ı Kürtler, Türk kardeşlerine öğrettiler. Bu halk ile İsmet İnönü, Kemal Atatürk baş edemedi. Nemrut bile baş edemedi. Bu halk Bediüzzaman Said Kürdi'nin torunlarıdır."

TAYYİP ERDOĞAN'A EN ÇOK DESTEĞİ KÜRTLER VERDİ

Erdoğan'a en büyük desteği Kürtlerin verdiğini ifade eden Tan, "Fatih Sultan Mehmet'in hocası Kürt'tü. Götür Kur'an'ı götür, Marmaris'te, Bodrum'da, İzmir'de göster. Rizeli müteahhitlere göster, hırsızlık yapmasınlar. Elinde Kur'an, cebinde Kenan Evren'in Anayasası var. En dar zamanında Tayyip Erdoğan'a desteği Kürtler verdi. Yani bu halk verdi. Kürtler laz müteahhitler gibi değil. İhale için seni desteklemiyorlar. İktidara geldiklerinde Kürtleri unuttular. Böyle kardeşlik olur mu; olmaz
" diye konuştu.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.