Arınç: Gül de Davutoğlu da doğru söylüyor

Arınç: Gül de Davutoğlu da doğru söylüyor

Başbakan Yardımcısı Arınç, 11. Cumhurbaşkanı Gül ile Davutoğlu arasındaki Fethullah Gülen tartışmasına ilişkin “Sayın Başbakanımızın sözleri mutlaka doğrudur. Sayın 11. Cumhurbaşkanımızın sözleri de mutlaka doğrudur” dedi.

A+A-

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasındaki Fethullah Gülen tartışmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Arınç'ın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

“Ben de basından takip ettim. Ama sayın cumhurbaşkanımız Abdullah Gül dün bir vesile ile kendisine sorulduğunda ‘konu kapanmıştır' dedi. Onun ‘kapanmıştır' dediği konu üzerinde benim esasen bilgim de yok.

“Yani Sayın Başbakanımızın sözleri mutlaka doğrudur. Sayın 11. Cumhurbaşkanımızın sözleri de mutlaka doğrudur. Bunun yorumunu yapmak isteyenler varsa bir şekilde yaparlar. Ama konunu kapandığı ifade ediliyor. Üzerinde fazlaca durulmasına da gerek yok.”

Ne olmuştu?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2013 yılında Fethullah Gülen'le görüştüğünü, görüşmenin hem 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hem de o tarihte Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'ın bilgisi dahilinde gerçekleştiğini söylemişti.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise Azerbaycan'da düzenlenen 3. Küresel Açık Toplumlar Forumu'ndan Türkiye'ye dönüşte “Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bir açıklaması oldu. 2013 senesinde Fethullah Gülen'i ziyaret ettiğini ve bu konuda da sizin izniniz ve görüşünüzün alındığını söyledi. Buna ilişkin neler söyleyebilirsiniz?” sorusu üzerine, “Benimle ilgili kısmında bir yanlışlık var. Ben sonradan öğrenmiştim” demişti.

Başbakan Davutoğlu daha sonra Almanya'da gazetecilerin sorularını yanıtlarken “Fethullah Gülen ile yaptığım görüşmeden Sayın Abdullah Gül'ün haberi vardı. Gitmeden önce de dönüşte de kendisine bilgi verdim. Sayın Abdullah Gül'e saygım sonsuz ama zihnim çok berrak, ben hiçbir görüşmeyi devlet kaydı dışında yapmadım. Paralel yapı isterse tüm görüşme kayıtlarını yayınlasın. Bu bir nezaket ziyareti değildi, kayıtları varsa yayınlasınlar” demişti.

Fehmi Koru,  Habertürk'te “Gül ile Davutoğlu neden farklı konuşuyor?“ başlıklı yazısında Gül, Davutoğlu Gülen'e gitmeden önce saatlerce görüştükleri için çok iyi hatırladığını ve kendisine bu konuda bir şey söylenmediğini aktardı.

Gül, 5 Mayıs'ta yapımı devam eden Vodafone Arena Stadyumu'nu Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve kulüp yöneticileriyle birlikte yaptıkları incelemeden sonra Davutoğlu ile aralarında yaşanan Fethullah Gülen ile görüşmesine ilişkin “Kapandı o işler, bir şey yok tamam” dedi./İMC

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.