Arınç: Hanımefendi sus, bir kadın olarak sus!

Arınç: Hanımefendi sus, bir kadın olarak sus!

Bülent Arınç, kendisine tepki gösteren HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan’a, “Hanımefendi sus! Bir kadın olarak sus!” dedi.

A+A-

Meclis Genel Kurulu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) verdiği araştırma önergesini görüşmek üzere ve Meclis Başkanvekili Şafak Pavey başkanlığında olağanüstü toplandı.

CHP'nin talebi üzerine gerçekleştirilen toplantıda, CHP'nin “Toplumsal barışı tehdit eden artan terör olaylarının nedenlerinin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla, Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önergesi” görüşüldü. Önerge AK Parti ve MHP'nin hayır oylarıyla reddedildi.

Meclis Genel Kurulu'nda“Sataşma var” diyerek ikinci kez söz alan Bülent Arınç, kendisine tepki gösteren HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'a, “Hanımefendi sus! Bir kadın olarak sus!” diye bağırdı.

HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan söz alarak, Arınç'ın HDP'li Aydoğan ve tüm kadın milletvekillerinden özür dilemesini istedi. CHP'li Başkanvekili Şafak Pavey, Arınç'ın sözlerinde hakaret kastı olmadığını belirterek, oylamaya geçilmesini istedi./İMC

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.