Asker ile IŞİD arasında kirli ilişkiler

Asker ile IŞİD arasında kirli ilişkiler

Ankara Başsavcılığı’nın yürüttüğü IŞİD soruşturması kapsamında yapılan incelemelerde, Tel Abyad’daki cihatçılarla Gaziantep’teki bazı askerler arasında telefon görüşmeleri yapıldığı ortaya çıktı.

A+A-

Cumhuriyet'ten Kemal Göktaş'ın haberine göre olay, yakınları IŞİD'e katılan altı vatandaşın savcılığa başvurmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında alınan ‘telefon dinleme kararı'yla ortaya çıktı.

Geçen Haziran ayında Tel Abyad'ı ele geçiren IŞİD'den kaçan binlerce kişi Türkiye sınırına sığınmıştı. Sınır tellerine kadar yaklaşarak bölgede bekleyenleri silah zoruyla geri götüren IŞİD militanları, Türk askerlerine ‘sus' işareti yapmıştı.

İşte o sınır güvenliğini alan bazı rütbeli askerlerin, IŞİD militanlarıyla yaptığı telefon görüşmeleri, Ankara Başsavcılığı'nın talimatıyla kayıt altına alındı. Başsavcılık daha sonra yetkisizlik kararı vererek dosyayı Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı Askeri Savcılığı'na gönderdi.

‘Daha önce araç alışverişi yapılmış'

Telefon kayıtlarından ilkinde kendisini arayan ve rütbeli olduğuna kanaat getirilen askere IŞİD militanı, “Efendim abi” diye cevap veriyor. Konuşmanın ilerleyen bölümlerinde asker, cihatçıya, daha önce araç verdiği mayınlı bölgenin içinde olduğunu, ışıkları yakmış bir şekilde beklediklerini, yanlarında mal olduğunu söylüyor ve militanının, adamlarıyla oraya gelmesini istiyor.

Konuşmanın devamı ise şöyle:

IŞİD militanı: Tamam abi geliyoruz.

Rütbeli asker: Acil gel.

IŞİD militanı: Abi Burak üsteğmene araba verdiğin/m (?) yer mi?

Rütbeli asker: He verdiğinin az aşağısında.. Bizim iki araç Türkiye tarafında..

IŞİD militanı: Tamam abi…

Başka bir görüşmede ise IŞİD yöneticisi olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan Mustafa Demir ile görevli bir asker arasında şu diyaloglar geçiyor:

– Efendim.

– Abi şeye çağırdılar, astsubayı çağırdılar.

– Tamam abi tamam.

– Eyvallah… Allahü Alem.

– Hadi görüşürüz, bir şey olursa ararsın. Ben konuşup karşıdakiyle…

– Tamam abi.

– Eyvallah.

‘Termalci para karşılığında geçiriyormuş'

25 Kasım 2014 günü saat 20.06'da yapıldığı belirtilerek dosyaya konulan görüşmede ise, Ali isimli şahısla üst rütbeli bir askeri personel arasında geçen konuşma şöyle:

Rütbeli asker: Abi termalden anlaşılıyorlarmış. Köylülerden biraz istihbarat aldım. Termalci para karşılığında bunları geçiriyormuş.

Ali: Bakarız şimdi onun boynunu s…yim. Çünkü bir hafta önce ben buradan yük aldım.

Rütbeli asker: Ali abi, buradaki komutanla şey yapabilir misin beni bağlayabilir misin buradaki iş için.

Ali: Tamam bir şey olursa bana haber verin./siyasihaber

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.