Azerbaycan-Karabağ cephe hattında ateşkes ilan edildi

Azerbaycan-Karabağ cephe hattında ateşkes ilan edildi

Azerbaycan ve Karabağ yönetimi ateşkes ilan etti. Dağlık Karabağ yönetimi, temas hattında süren çatışmaların karşılıklı ateşkes ile sonlandığını ilan etti.

A+A-

Dağlık Karabağ ve Azerbaycan güçleri, Viyana'da yapılacak Minks Grubu görüşmeleri sebebiyle, temas hattındaki çatışmaları durdurmak üzere anlaştılar.

AGOS'ta yer alan habere göre, ateşkes açıklaması Dağlık Karabağ Savunma Bakanlığı sözcüsü Senor Hasratyan tarafından teyit edildi.

Karabağ Başbakan Basın Sözcüsü Artak Beglaryan da yaptığı açıklamada ‘öğlen 12.00 itibariyle Karabağ-Azerbaycan sınır hattında ateşkes sağlandı' açıklaması yaptı.

Azerbaycan önce yalanladı, sonra kabul etti

Azerbaycan ise ilk önce Karabağ'dan yapılan açıklamayı reddetti.

Karabağ ile ateşkes sağlandığına ilişkin bir bilgiye sahip olmadıklarını duyuran Azerbaycan Savunma Bakanlığı, daha sonra yaptığı açıklamada, Karabağ'daki çatışmaların yerel saatle 12.00 itibarıyla ateşkesin başladığını bildirdi.

Açıklamada, çatışma bölgesinde ‘daha önce özgürlüğüne kavuşturulan' alanlarda güvenliğin artırılması için önlem alındığı belirtildi.

Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Artsrun Ovannisyan da, Karabağ'da ateşkesle ilgili anlaşma hazırlığı yapıldığını söyledi.

4 gündür süren çatışmalarda Azerbaycan 4 sivilin öldüğünü, son 2 günde ise 16 askerinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ermenistan ise Karabağ ordusundan 20 askerin öldüğünü duyurmuştu.

Öte yandan,  Fransa Dışişleri Bakanı Jan Mark Ayro; ABD, Rusya ve Fransa'nın, çatışmaların çözümü için bölgeye temsilcilerini göndereceğini açıkladı./İMC

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.