Bakan Elvan, Yüksekova'da iftar programına katıldı

Bakan Elvan, Yüksekova'da iftar programına katıldı

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde çeşitli temaslarda bulunup, iftar programına katıldı.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEMfotoic

YÜKSEKOVA - "Konya'dan Yüksekova'ya Gönül Köprüsü" projesi kapsamında Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan beraberindeki heyetle Hakkari'nin Yüksekova ilçesine geldi.

Bakan Elvan, Selahaddin Eyyubi Havalimanında Vali Cüneyit Orhan Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Kaymakam Mahmut Kaşıkçı ve kurum temsilcilerince karşılandı.

Bakan Elvan'a ziyaretinde, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Zelkif Kazdal, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat ve Konya eski milletvekili Mustafa Kabakçı de eşlik etti.

Buradan Kaymakamlık konağına geçen Bakan Elvan, daha sonra Cengiz Topel Caddesi üzerindeki esnafları ziyaret edip, Seladddin Eyyübi Kültür Merkezi bahçesinde düzenlenen iftar programına katıldı.

“Gönül köprüsü devam edecektir”

İftar programında konuşan Bakan Elvan, “Allah bizleri huzur içerisinde kardeşlik içerisinde nice Ramazanlara kavuştursun. Programın adı Konya ile Hakkari kardeşlik köprüsü koymuşlar. Sadece bu iki ilimiz arasında gönül köprüsü değil, sadece bu illerimizde yaşayanlar arasında değil, 81 ilimizin birbiriyle gönül bağı vardır. 80 milyon insanımızın arasında gönül bağı vardır. Ne olursa olsun kim ne yaparsa yapsın millet olarak, 80 milyon olarak, Konya olarak, Hakkari olarak, Yüksekova olarak bu gönül köprüsü devam edecektir. Allahın izniyle kıyamete kadar bu gönül bağını koparmaya bu birlikteliği yıkmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.”dedi.

“Her insanımız bizim için kutsaldır”

Sadece iki coğrafya arasında değil, sadece iki şehir arasında değil Hz. Mevlana ile Ahmed-i hani arasında bir gönül bağı vardır diyen Bakan Elvan sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bozkırın gelincikleri ile Hakkari'nin ile Yüksekova'nın laleleri arasında gönül bağı vardır. Onun için diyoruz ki medeniyetimizin gönül medeniyetidir. Bizim medeniyetimiz barış medeniyetidir. Bizim medeniyetimiz kardeşlik medeniyetidir. Her insanımız bizim için kutsaldır, Her insanımız bizim için biriciktir. Rengi ve mezhebi ne olursa olsun, siyasi görüşü ne olursa olsun, etnik kökeni ne olursa olsun, Allahın biricik yarattığı her insanımıza 80 milyon miletlimize her bir ferdine insanca bir hayat sunmak bizim hem insanı görevimiz, hem de birlikte inşa ettiğimiz büyük medeniyet mensubu olmamızın bir gereğidir” dedi.

“Yüksekova'yı cazibe merkezi yapacağız”

 Aynı kaderi ve aynı coğrafyayı ve aynı kederi paylaşıyoruz diyen Elvan,”Bizi asla 3. dünya ülkeleriyle asla orta doğu ülkeleriyle karıştırmasınlar, buna Hakkari ve Yüksekova müsaade etmez, Buna Konya ve Türkiye müsaade etmez. Doğusuyla batısıyla 80 milyon insan müsaade etmez. Darbe döneminin turtularını temizleyerek, demokrasiye düşürülen gölgeleri çalınan lekeleri silerek vesayet dönemlerinde kaos dönemlerinde yaşadığımız acılardan ders alarak, insanlarımızı daha özgür kılarak, daha müreffeh kılarak halk iradesini güçlendirerek çocuklarımıza bizim yaşadıklarımızı yaşatmayacak bizim çektiklerimiz çekmeyecek Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz. Bu başarı Türkiye'nin başarısı olduğu kadar Yüksekova'nın başarısı olacaktır. Hakkari'yi Yüksekova'yı cazibe merkezi yapacağız, her türlü teşviği desteği vererek her projeyi hayatta geçirerek Hakkari'nin, Yüksekova'nın, Konya'nın diğer şehirlerden farkı kalmayacak şekilde Yüksekova'yı cazibe bir şahir merkezine kavuşturacağız"şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Elvan, bazı ailelere bayram hediyesi verildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.