Bakanlık dağılımı açıklandı

Bakanlık dağılımı açıklandı

Meclis Başkanlığı bakanlık dağılımını açıkladı. Geçici Bakanlar Kurulu’nun kurulmasına ilişkin kara ise Resmi Gazete’de yayımlandı.

A+A-

 

Bakanlar Kurulu'nun çekilmesine dair Başbakan Ahmet Davutoğlu imzasıyla Cumhurbaşkanlığı makamına yazılan tezkerede, 62'inci hükümetin seçimlerin yenilenmesi kararı çerçevesinde Anayasa'nın 114'üncü maddesi uyarınca çekildiği belirtildi.

“Geçici Bakanlar Kurulu'nu Kurmak Üzere Konya Milletvekili ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun Başbakan Olarak Atanmasına Dair Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İmzalı Tezkere”de şu ifadelere yer verildi:

“7 Haziran 2015 tarihinde yapılan Milletvekili Genel Seçimleri sonuçlarına göre yeni bir hükümet teşkiline imkan sağlamak üzere istifası sunulan ve yeni hükümet kuruluncaya kadar görevine devam etmesi tarafımızca uygun görülen, ancak Anayasanın 114'üncü maddesi gereğince görevinden çekilen Bakanlar Kurulu'nun, keyfiyette henüz bir değişiklik olmadığından geçici Bakanlar Kurulu kuruluncaya kadar görevine devam etmesini rica ederim.”

Seçim kabinesindeki bakanlık dağılımı

Meclis Başkanlığı, seçim kabinesindeki bakanlık dağılımını açıkladı. AK Parti'ye 11, CHP'ye 5, MHP'ye 3, HDP'ye 3, bağımızlara 3 bakanlık verileceği belirtildi.

Ne olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, “1 Kasım'da inşallah Türkiye tekrar seçimi yaşayacaktır” demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'yla görüşmesinin ardından Davutoğlu'nu geçici Bakanlar Kurulu kurmak üzere başbakan olarak atamıştı.

Davutoğlu atandıktan sonra geçici hükümeti kurmak için 5 gün süresi var. Geçici hükümet için güvenoyu gerekmiyor.

CHP ve MHP daha önceden seçim hükümetinde yer almayacaklarını açıklamıştı. Geçici hükümetin AK Parti, HDP ve bağımsızlardan oluşması bekleniyor.

Üye verilmemesi durumunda ise Meclis içinden veya dışından bağımsız kişiler hükümete atanabilecek ve beş gün içinde geçici hükümet oluşturulacak.

Türkiye ilk kez geçici hükümetle seçime gidecek.İMC

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.