Bakanlık: Döviz büroları tebliği piyasaya müdahale değil

Bakanlık: Döviz büroları tebliği piyasaya müdahale değil

Hazine ve Maliye Bakanlığı, döviz büroları tebliğindeki 'işlem limitlerini belirlemeye' ifadesinin sadece kimlik ibrazını yönelik olduğunu, piyasaya müdahale amacı taşımadığını duyurdu.

A+A-

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türk parası kıymetini koruma hakkında 32 sayılı karara ilişkin tebliğde yapılan değişiklikte işlem limitlerinin belirlenmesine yönelik ibareyle ilgili açıklama yaptı.

Bakanlık açıklamasında düzenlemeyle döviz bürolarında alım satım işlemlerinde kimlik ibrazı limitinin 100 doların üstü ve karşılığı Türk Lirası olarak yeniden belirlendiğini hatırlattı. Açıklamada söz konusu değişiklikte 'işlem limitlerini belirlemeye' ifadesinin ise kimlik ibrazına yönelik olduğu ve bu ifadenin 100 dolar limitini artırma veya azaltmaya yönelik bir yetkilendirmeyi ifade ettiği vurgulandı.

Bakanlık ilgili açıklamasında döviz alım satımının piyasada alıcılar ve satıcılar arasında serbestçe gerçekleştiği ve düzenlemenin serbest piyasaya müdahalesinin kesinlikle söz konusu olmadığı ifade edildi.(Gazete Duvar)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.