Bakırhan: Abdullah Zeydan şahsında Van halkına siyasi pusu kuruluyor

Bakırhan: Abdullah Zeydan şahsında Van halkına siyasi pusu kuruluyor

Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın bir yıl önce almış olduğu memnu hakların iadesi kararı seçimden iki gün önce kaldırıldı. Konuyla ilgili DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan açıklama yaptı.

A+A-

X hesabından açıklama yapan Bakırhan, “Seçime iki gün kala, mesai bitiminden beş dakika önce Adalet Bakanlığı, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanımız Abdullah Zeydan hakkında hukuksuz şekilde memnu haklarıyla ilgili kararı geri aldırmıştır. Bunun adı hukuksuzluk ve demokratik hayatın ihlalidir” dedi.

Herkesi Van halkının iradesini savunmaya çağıran Bakırhan şöyle dedi:

“YSK’nin ve yasaların tüm denetimlerinden geçerek adaylığı bizatihi YSK tarafından ilan edilen belediye eş başkanımız Abdullah Zeydan şahsında Van halkına siyasi pusu kuruluyor.

Seçime iki gün kala, mesai bitiminden beş dakika önce Adalet Bakanlığı, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanımız Abdullah Zeydan hakkında hukuksuz şekilde memnu haklarıyla ilgili kararı geri aldırmıştır. Bunun adı hukuksuzluk ve demokratik hayatın ihlalidir.

Bugün Van halkının iradesi korunmazsa yarın başka bir kentin iradesi hiçe sayılacaktır. Demokrasi, hukuk ve adalet için herkes Van halkının iradesini savunmalı, bu siyasi kumpas ve pusuya karşı halk iradesinin yanında olmalıdır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.