Baluken: Halk AKP’yi cezalandırır

Baluken: Halk AKP’yi cezalandırır

Erdoğan’ın kutuplaşmayı esas alan bir hat üzerinden Türkiye’yi erken seçime götürmek istediğini belirten Baluken, seçimin olması durumunda halkın AKP’ye daha büyük bir ceza vereceğini dile getirdi.

A+A-

Barajı aşarak AKP'nin tek başına iktidar olmasını engelleyici etkide bulunan HDP, olası bir erken seçimde yüzde 13 olan oy oranını yüzde 17'ye çıkartmayı hedefliyor. Grup Başkanvekili İdris Baluken, Erdoğan'ın kendi siyasi hırsı ve geleceği için ülkeyi seçime zorladığını, halkların iradesini yok sayan bu tutumu cezalandıracağına inandıklarını söyledi. Baluken'e göre Erdoğan'ın hedeflediği erken seçim gerçekleşirse, halk AKP'yi bir kez daha cezalandıracak.
HDP'li İdris Baluken, koalisyon görüşmeleri başlamadan ülkenin erken seçim atmosferine sokulmasına ilişkin BirGün'den Nurcan Gökdemir'e şu değerlendirmelerde bulundu:

‘ERDOĞAN SEÇİM İSTİYOR'

“7 Haziran'da halkın ortaya koyduğu irade doğrultusunda hiçbir ciddi çalışma ortaya konulmadan, resmi süreçler işletilmeden Cumhurbaşkanı'nın yönlendirmeleriyle erken seçim gündemi hâkim kılınmak isteniyor. Cumhurbaşkanı erken seçim ile 7 Haziran'da yapamadığını tekrar hayata geçirmek istiyor. Kutuplaşmayı esas alan bir hat üzerinden Türkiye'yi seçime götürmenin gayretini ortaya koyuyor, bu çok tehlikeli bir yaklaşım. Bu politikalarda ısrarın faydası yok. Bununla bağlantılı olarak olası seçim ve savaş senaryolarının hayata geçmesi durumunda Türkiye halkları tarafından cezalandırılacak, daha büyük bir hezimet yaşayacaklardır, halk sandıklarda AKP'ye daha büyük bir ceza verecektir.”

'AKP'DE ÇATLAK VAR'

Erken seçim ve savaş konusunda AKP içinde Davutoğlu ve Erdoğan kanatları arasında görüş ayrılıkları olduğunu gözlediklerini de anlatan Baluken, “Ancak biliyoruz ki AKP'de Erdoğan'ın söylediği hayata geçer. Bunu bir ay geçmesine rağmen Meclis Başkanlık Divanı'nın oluşmaması, koalisyon için resmi çalışma başlatılmaması stratejisi üzerinden okuyabiliriz” dedi.

‘OYLARIMIZ KATLANIR'

Parti içinde olası bir seçime dönük değerlendirmeler yaptıklarını da bildiren Baluken, “Süreçler tamamlanmadan erken seçimi telaffuz etmiyoruz ancak olası bir erken seçim durumunda 7 Haziran'da çözüm, demokrasi ve barış iradesine sahip çıkan tek parti konumunda olan HDP'nin, seçim sonrası yaşananların da etkisiyle daha da güçleneceğini düşünüyoruz. Yüzde 17'nin altını başarısızlık olarak kabul ediyoruz” diye konuştu.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.