Bartın, Hakkari'deki yol sorununu meclis gündemine taşıdı

Bartın, Hakkari'deki yol sorununu meclis gündemine taşıdı

DEM Parti Hakkari Milletvekili Öznur Bartın Hakkari'nin Gazi ve Berçelan mahallelerinde vatandaşların yol sorununu meclis gündemine taşıdı.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM

Konu ile ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlaması istemi ile soru önergesi veren DEM Parti Hakkari Milletvekili Öznur Bartın, vatandaşların yollardan dolayı ciddi sıkıntılar ile karşı karşıya kaldığını ifade etti.

Önergesinin gerekçesinde her iki mahallenin kış koşulları nedeniyle, güçlükle karşılaşan vatandaşların taleplerinin karşılanmasını istedi. DEM Partili Bartın, Bakan Yerlikaya’ya şu soru yöneltti:

1. Hakkari’nin Gazi Mahallesi 1023. Sokakta yaşayan yurttaşların yol sorunundan Bakanlığınız haberdar mıdır?

2. Gazi Mahallesi 1023. Sokakta yaşanan yol sorunun bugüne kadar çözülmemesinin gerekçesi nedir?

3. Gazi Mahallesi 1023. Sokakta yaşanan yol sorunu ne zaman çözülecektir? Bakanlığınızca sorunun giderilmesine ilişkin yürütülen çalışmalar nelerdir?

4. Hakkari’nin Berçelan Mahallesi 118 Alay Altı Semti’nde de 1310. Sokağa giden yolda yıllar içinde yaşanan daralma ve bozulmalar nedeniyle yolu kullanan yurttaşların yaşadığı zorluklardan Bakanlığınız haberdar mıdır?

5. Berçelan Mahallesinin ortasında bulunan ve çevresinde 30’a yakın hane bulunan yola ilişkin genişletme çalışması ve istinat duvarı bugüne kadar neden yapılmamıştır?

6. Bölgeye duvar örülmesi, yolun genişletilmesi veya söz konusu bölgeye alternatif yolların açılmasına ilişkin bir girişiminiz olacak mıdır?

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.