Barzani, ABD heyetiyle ekonomik krizi görüştü

Barzani, ABD heyetiyle ekonomik krizi görüştü

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani, ABD Bağdat Büyükelçisi Stuart Jones ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşmede, Kürdistan Bölgesi'ndeki ekonomik kriz değerlendirildi.

A+A-
Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani,  ABD Bağdat Büyükelçisi Stuart Jones ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşmede, Kürdistan Bölgesi'ndeki ekonomik kriz değerlendirildi.
 
Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani, Başbakan Yardımcısı Qubad Talabani ile birlikte dün ABD Bağdat Büyükelçisi Stuart Jones ve beraberindeki heyeti ile bir araya geldi.
 
Görüşmede ABD heyeti adına Stuart Jones, Peşmerge Güçleri'nin başarısından övgüyle bahsederek, ekonomik krize rağmen, IŞİD savaşından kaçan göçmenlere kapısını açtığı için Kürdistan Bölgesi halkı ve hükümetine teşekkür etti.
 
Stuart Jones, Kürdistan Bölgesi'nde yaşanan ekonomik krizin aşılması için çözüm buluması için ülkesinin her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirtti.
 
Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani ise Kürdistan Bölge'sinde yaşanan ekonomik kriz hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı. Barzani;  IŞİD savaşı, Kürdistan Bölgesi'ne gelen göçmenler, Bağdat'ın memur maaşlarını ödememesi ve petrol fiyatlarındaki düşüşün krize yol açtığını kaydetti.
 
Neçirvan Barzani, misafir heyete Kürdistan Bölge Hükümeti'nin 2014 yılından beri gerçekleştirdiği reformlar hakkında da bilgi verdi.
 
Kürdistan Bölge Başbakanı Barzani, ABD heyetine yaşanan krizin aşılmasında Kürdistan Bölgesi'ni desteklemelerini istedi.
 
ABD heyeti, Washington yönetimini bilgilendireceklerini ve Kürdistan Bölgesi'ne ekonomik uzmanlardan oluşan bir ekibin gönderilebileceği sözünü verdi.
 
Geçtiğimiz hafta Kürdistan Bölgesi Hükümeti adına Kürdistan Bölge başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hisên, Dış İlişkiler Sorumlusu Felah Mistefa'dan oluşan bir heyet, ABD'yi ziyaret ederek Kürdistan Bölgesi'nde yaşanan son krizi anlatmıştı.BASNEWS

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.