Barzani’den Zergele Katliamı’na kınama

Barzani’den Zergele Katliamı’na kınama

Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Barzani ,Türkiye’nin Kandil’e yönelik bombardımanında Zergele köyünden 10 sivilin hayatını kaybettiği katliamı kınadı. KNK ve DTK saldırıyı kınarken, Goran ve İslami Toplum Partisi Kandil’e gitti.

A+A-

Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani Türkiye'nin Kandil'e yönelik bombardımanında Zergele köyünden 10 sivilinhayatını kaybettiği katliamı kınadı.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanlığı, Zergele köyündeki katliama ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

Açıklamada sivillerin katledilmesi kınandı ve Türkiye'den sivil yerleşim yerlerini hedef almaması istendi.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Kürdistan bölgesi yurttaşlarının şehit düştüğü bu bombardımanı kınıyoruz. Türkiye'den sivil yerleşim alanlarını tekrar bombalamamasını talep ediyoruz. Sivil Kürdistan Bölgesi yurttaşlarının şehit düşürülmesine hiçbir şey gerekçe gösterilemez.”

Goran ve İslami Toplum Partisi Kandil'e gidiyor

Goran Hareketi ve Kürdistan İslami Toplum Partisi parlamenterleri de savaş uçakları tarafından bombalanan Kandil'in Zergele köyüne doğru yola çıktı.

İslami Toplum Partisi parlamenteri Soran Ömer “Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı ve Başbakanı çok utanç verici bir tutum içindedir. Çünkü şu ana kadar da Türk devletinin Kürdistan bölgesinde işlediği bu suçlara karşı bir kınama düzeyine ulaşamamışlardır, bu durumun önünün alınması gerekir” dedi.

Ömer, Mesud Barzani ve Neçirvan Barzani'yi bu saldırıların bir an önce durdurulması yönünde harekete geçmeye çağırdı.

Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) de açıklamasında “Türk Başbakanı Davutoğlu ve Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünyanın gözünün içine bakarak sivil ve savunmasız insanları katletmesine BM, AB ve ABD daha ne kadar seyirci kalacak?” diye sordu.

DTK'dan kınama

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) de yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Bu vahşi saldırının sorumluları Kürt halkına ve insanlığa karşı, her zaman katiller olarak anılacaktır ve uygulamaları terör devleti uygulamaları olarak tarihe geçecektir” ifadeleri kullandı.

Uluslararası Ceza Mahkemesi başta olmak üzere uluslararası kuruluşları Zergelê katliamının üzerine gitmeye ve tepki göstermeye çalışmasını isteyen DTK, katliamın takipçisi olacaklarını ifade etti.

Katliamın sorumlularını lanetleyen ve kınayan DTK, saldırıda yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı diledi.İMC

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.