Barzani’nin görev süresi uzatıldı

Barzani’nin görev süresi uzatıldı

Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani’nin, görev süresi uzatıldı. Irak Kürdistan Bölgesi Şura Meclisi, başkanlık seçimi yapılana kadar görevine devam etmesine karar verildiğini açıkladı. Barzani’nin görev süresi 20 Ağustos’ta doluyordu.

A+A-

Irak Kürdistan Bölgesi Şura Meclisi'nden yapılan yazılı açıklamada, Mesut Barzani'nin seçim yapılana kadar yetkileri sınırlandırılmadan görevine devam etmesine karar verildiği duyuruldu.

Açıklamada, “Bu karar hem önerimizdir, hem de uygulanması zorunludur” denildi. Adalet Bakanlığı'na bağlı Şura Meclisi'nin kararlarının bağlayıcılığı olduğu belirtiliyor.

2007'de kurulan Şura Meclisi, başkanlık kurulu, genel kurul ve idari mahkeme organlarından oluşuyor.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani bu sabah yayınladığı açıklamada, “Mevcut krizin aşılması için hükümet, parlamento ve yasa komisyonlarında yer alan bütün partilerin 20 Ağustos'tan önce toplanmalarını istiyorum. Partiler, ülkenin çıkarları ve bu krize son verilmesi noktasında neyin iyi olduğuna karar verip bunu uygulamalıdır” demişti. Konu ile ilgili, Kürdistan Bölgesel Parlamentosu çarşamba günü olağanüstü toplanacak./İMC

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.