Başbakan: CHP'nin teklif ettiği ABD tipi başkanlığa da varız

Başbakan: CHP'nin teklif ettiği ABD tipi başkanlığa da varız

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, 'CHP'nin teklif ettiği Amerikan tipi başkanlık sistemine de hazırız. Hodri meydan!' dedi

A+A-

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "hodri meydan" diyerek, "Bir TV programında, Sayın Kılıçdaroğlu 'ABD'deki gibi bir başkanlık sistemi getiriyorsanız buyrun' diyor. Siz ABD tipi başkanlık diyorsanız biz ona da varız, buyrun gelin, bu işi gündemden kaldıralım. Biz Türk tipi istiyoruz ama ABD tipi de olsun. Bu fırsatı millet adına kaçırmamasını bekliyoruz" dedi. 

'VİZE MUAFİYETİ BIRAKIN ORADA KALSIN'

Avrupa Birliği'ne vize serbestisi konusunda rest çeken Başbakan Yıldırım, "Yeni süreçte haziran ayı sonunda vize muafiyetinin yürürlüğe girmesiydi. Bizden istenen 72 maddenin birçoğunu tamamladık. Son anda önümüze bir şey çıkardılar. Bunların alışkanlığı. 'Siz terörle mücadelekanunu esnetin' diye. Bu dostluğa sığar mı? Böyle günlerde gerçek dostluk belli oluyor. Biz ciddi bir mücadele veriyoruz. Ülkemizin birlik, beraberlik ve bekaası için mücadele veriyoruz. Terörle mücadele kanununda herhangi bir değişiklik söz konusu olmaz, vize muafiyeti dahi olsa, bırakın orda kalsın" ifadelerini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları şöyle: 

Türkiye toprak bütünlüğü, bağımsızlık açısında Suriye'nin kuzeyinde yeni bir oluşuma izin vermeyecek. Türkiye'nin huzurunu bozan, canını yakmaya çalışan terör örgütlerine müzahir davranışlar içerisine girmelerini de, Suriye'de özgürlük mücadelesi adı altında bir takımçalışmalara girişmesini müsamaha ile karşılamayız.




'KILIÇDAROĞLU'NUN CAN GÜVENLİĞİ BİZİM TEMİNATIMIZ ALTINDA'

Geçenlerde Fatih Camisi'nde tatsız bir hadise yaşandı. Bir şehit yakını, içinde bulunduğu ruh haliyle belki de, anamuhalefet partisi lideri önüne boş kovan bıraktı. Bunu asla ve asla kabul edilebilir bir şey olmadığını söyledik. Ne olursa olsun, ama böyle bir davranışı asla onaylamadığımızı çok net bir şekilde söyledik. Buna rağmen beklediğimiz, anamuhalefet partisi genel başkanının daha sorumlu davranmasıdır. 'Biz güvenliğimizi kendimiz alacağız'. HDP de aynı şeyi söylüyor. Demek ki 'CHP, HDP çizgisine gidiyor' diyenleri bir kez daha haklı çıkardılar. Türkiye Cumhuriyet, herkesin can ve mal güvenliğini korumak için hazırdır. Onun için merak etme Sayın Kılıçdaroğlu sizin güvenliğiniz de bizim teminatımız altında. Ancak faaliyetlerinizde canı yanan şehit yakınlarını rencide etmeyecek şekilde davranmanı ve açıklama yapmanız da bu milletin beklentisidir.

'ABD TİPİ BAŞKANLIK MODELİNE HAZIRIZ'

Bir TV programında, Sayın Kılıçdaroğlu 'ABD'deki gibi bir başkanlık sistemi getiriyorsanız buyrun' diyor. Siz ABD tipi başkanlık diyorsanız biz ona da varız, buyrun gelin, bu işi gündemden kaldıralım. Biz Türk tipi istiyoruz ama ABD tipi de olsun. Bu fırsatı millet adına kaçırmamasını bekliyoruz. Bu yeni anayasayı, gelin bu halkın iradesinin tecelli ettiği yüce Meclis'te birlikte yapalım. Bu onuru siyaset sahiplensin. Bu büyük dönüşümde herkes birlikte hareket etsin, ülkemize 2023 yolunda bu kısır çekilmeyi kenara bırakalım. 

Danıştay ve Yargıtay'ın yeniden yapılandırılması görüşülecek. Bu da hukuk sistemi içerisinde kapsamlı bir düzenlemedir. İstinaf mahkemeleri kuruldu. Bunlardan sonra artık ikinci derece yargılama istinaf mahkemelerinde gerçekleşecek ve sonuçlanacak. Görülen davaların yüzde 70-75'i Yargıtay'a gelmeden hallolacak.  

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.