Başkale Belediyesi'nden Yüksekovalı ailelere yardım eli

Başkale Belediyesi'nden Yüksekovalı ailelere yardım eli

13 Mart’ta Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle Van’ın Başkale ilçesine göç eden yaklaşık 550 aileye Başkale Belediyesi yardım eli uzattı.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM

Yüksekova'da ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla beraber birçok aile çevre il ve ilçelere göç etmek zorunda kaldı.

Bununla beraber Van'ın Başkale ilçesine göç eden aileler Başkale Belediyesi tarafından tespit edilerek yardım eli uzatıldı. Başkale ilçesine göç eden Yüksekovalı aileler,”Bize kapılarını açtıkları için ve bizi yalnız bırakmadıkları için Başta Başkale Belediyesi olmak üzere tüm Başkaleli kardeşlerimize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular.

Başkale Belediyesi tarafından kurulan göç komisyonu, göç eden ailelerin ihtiyaçlarını giderebilmek için başlatılan çalışmalar aralıksız bir şekilde devam ediyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Eşbaşkanları İhsan Güler ve Ayla Aynur Tarhan, Yüksekova'da ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle göç eden ailelerin mağdur olmaması için seferber olduklarını ifade ederek,” Belediyemize birçok aile başvuru yaptı, bununla beraber kurmuş olduğumuz göç komisyonumuzda başvurularla beraber 550 aile tespit etti. Ailelerimize 600 paket gıda, 120 ailemizin battaniye, yorgan ve ev ihtiyaçlarını giderdik. 150 ailemize ev bulup yerleştirdik. Bütün ailelerimizle köy ve merkez olmak üzere 550 aileyle görüşüp ihtiyaçları giderildi.” Denildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.