Başkan Çoğaç'tan "Küçük esnaftan alışveriş yapın" çağrısı

Başkan Çoğaç'tan "Küçük esnaftan alışveriş yapın" çağrısı

Yaklaşık bir yıldan bu yana hayatı olumsuz anlamda etkileyen ve günlük yaşamı durma noktasına getiren Koronavirüs salgını, en çok esnafı olumsuz etkiledi.

A+A-

AYŞENUR TAYAK / YÜKSEKOVAGÜNDEM

YÜKSEKOVA - Kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de de halen etkisini sürdüren Covid-19 salgını, hayatı her yönden olumsuz etkilemeye devam ediyor. Pandemi sonrasında her sektörde olduğu gibi özellikle küçük esnaf da, 2020 mart ayından bu yana zor günler geçiriyor. Satışlarda düşüşlerin yaşanmasıyla beraber birçok yerde olduğu gibi Yüksekova'da da iş yapamayan esnaf zor günler yaşıyor.

“GELİR DESTEĞİNİN AYRIM GÖZETMEKSİZİN HERKESE VERİLMESİ GEREKİYORDU”

'Pandemi sürecinde devletin esnafa destek olduğunu' belirten Başkan Çoğaç,"Devlet gelir kaybı yaşayan esnaflara düşük faizlerle destek gelir kredisi verdi ama yaşanan sıkıntıların devam etmesi nedeniyle kredilerin geri ödemesi ertelendi. Esnafın bunu ödeme şansı olmadı. Çünkü pandemi gittikçe ağırlaşmaya devam etti ve muhtemelen devam edecek gibi görünüyor” 

“BÜTÜN ESNAFLARLA BİREBİR GÖRÜŞMEK İÇİN AZAMİ GAYRET SARF EDİYORUZ”

Esnafın görüş ve önerileri ile yollarını belirlediklerini söyleyen başkan Çoğaç,“Biz ilk bu göreve geldiğimizde, basit usuldeki tacirler ve şirketleri ayırmaksızın hepsine ulaşmaya çalışıyoruz, hepsini dinliyoruz. Yol haritamızı onlardan gördüklerimizle çiziyoruz yada onların eleştirilerini dikkate alarak yolumuzu belirliyoruz. Yaklaşık 3 bin tane esnaf var ve bunların sadece bin 450’si bize üye Biz hepsini ziyaret edip sorunlarını dinlemeye çalışıyoruz"

“130‘A YAKIN ESNAF İŞ YERLERİNİ DEVRETTİ”

Çoğaç,"Pandemi sürecinde yaşanan ekonomik süreç esnafı büyük bir zarara uğrattı. 130’a yakın esnaf kepenk kapattı veya iş yerini devretmek zorunda kaldı. Maddi imkansızlıklar ve alım gücünün düştüğü, Herşeyin pahalılaştığı bir dönemde esnaflarımız çok zor bir süreçten geçti. Özellikle kira ödeme konusunda mülk sahipleri hassasiyet göstermedikleri için iş yerini devreden esnaflarımız var”

“ESENDERE SINIR KAPISININ AÇILMASINI TALEP EDECEĞİZ”

'Esendere gümrük kapısının açılmasının, ülke ekonomisine çok büyük katkısı olmasa da yerel ekonomiye çok büyük katkısının' olacağını söyleyen Çoğaç,“Esendere sınır kapısının açılmasıyla ilgili yakında toplantılar yapacağız. İlgili kurumlara gerekli başvuruları yapacağız. Sıkıntıların giderilerek sınır kapısının açılmasını talep edeceğiz” dedi.

“KÜÇÜK ESNAFLARIN IŞIKLARININ SÖNMEMESİ İÇİN KÜÇÜK ESNAFLARDAN ALIŞVERİŞ YAPILMASI LAZIM”

Çoğaç,"Biz müşteri olarak, vatandaş olarak alışverişimizi  yerel esnaftan yapacağız ve bilinçleneceğiz. Günü geldiğinde bize borç veren bizi idare eden insanlar bunlar. Onun için yerel esnaftan alışveriş yapalım. Onların ışıklarının sönmemesi lazım. Zincir marketlerin kazancının yerele bir faydası yok ama yerel esnaftan yapılan alışverişin kazancı esnaflar arasında kalıyor. Onun için küçük esnaftan alışveriş yapalım” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum