Başkan Kepenek: "Yüksekova'da Vedaş vatandaşı mağdur ediyor"

Başkan Kepenek: "Yüksekova'da Vedaş vatandaşı mağdur ediyor"

Yüksekova’da dün Kültür - Sanat sokağında elektrik trafosunda meydana gelen yangın söndürülürken çevredeki esnaf elektriksiz kaldı.

A+A-

Yüksekova’da son bir aydır elektrik kesintilerinde artış meydana gelirken elektrik trafolarında da sık sık yangınlar meydana geliyor.

Son olarak ilçenin Kültür-Sanat sokağında elektrik trafosunda meydana gelen yangın sonrası elektriksiz kalan yaklaşık 500 esnaf dert yandı.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Sabahattin Kepenek, Yüksekova’da sürekli  yaz kış elektrik kesintilerinin yaşandığını söyledi.

Vedaş’a elektrik kesintilerinin nedenlerini sorduklarını belirten Kepenek,” Özellikle kış ayında kesinti nedenlerini soruyoruz. Cevap vermiyorlar bize geçiştiriyorlar. Özelliklede bize kaçak elektrikten dolayı olduğunu söylüyorlar. Madem kaçak elektrik var tespit etmekte yine Vedaş’ın görevi. Peki yazın niye bu kadar elektrik kesintileri yaşanıyor. Yüksekova’da yazın kimse soba takmıyor ya aydınlatma için kullanıyor ya da elektronik eşyalar için ki  o da elektrik kesintilerine yol açacak bir durum değil" dedi.

"Vedaş kendi yetersizliklerini Yüksekova halkına mal ediyor"

Vedaş'ın bu konuda Yüksekova halkına büyük problem yarattığını vurgulayan Kepenek, "Kendi yetersizliklerini Yüksekova halkına mal ediyor. Arıza var diyorlar arıza nedenini söylemiyorlar. Bazen de bakım onarım var diyorlar. Bu halktan tonlarca para toplanıyor hizmet karşılığı vatandaş parasını ödüyor. Yapılan emeğin karşılığını alırken vatandaşa da hizmet etmek zorundasın. Kesintiler yapılıyor bazen kimsenin önceden haberi olmuyor. Önceden bir duyuru yapmak halkı bilgilendirmek lazım gerek basın yoluyla gerek başka yollarla" diye konuştu.

Sürekli yaşanan elektrik kesintilerinin vatandaşların eşyasına da zarar verdiğini vurgulayan Kepenek, şöyle konuştu:

"Sürekli elektrikler gelip gittiğinde elektrikle çalışan cihazlar zarar görüyor. Buzdolabını, çamaşır makinesini yakıyor. Bu da vatandaşa ekstradan bir zarar veriyor. Vatandaşların esnafın elektrikle ilgili sıkıntılarını Vedaş’a anlatmak istedim, muhatap bulamadım. Dün burada trafo yangını oldu. 30 saat buradaki esnaf elektriksiz kaldı ilgilenen yok.  Burada yaklaşık 500 esnaf var. Hepsi elektriksiz bu esnaf iş yapamıyor. Bu esnafın makinesi çalışmıyor, darabesi kalkmıyor, bilgisayarı çalışmıyor, post makinesi çalışmıyor. Bu esnafa ekonomik darbedir. Bu trafoda çıkan yangın sonrası iki saatlik bir çalışmayla elektrik verilebilir. Yetkilileri aradım sabahleyin cevap olarak trafo yanmış elimizde şuan trafo yok gibi cevaplar aldım. Madem trafo yok, pano yok, kablo yok bu işi nasıl yapıyorsunuz? Bu kadar insanı mağdur etmeye hakkınız yok. Yüksekova’daki esnafa, vatandaşa zarar veriyorsunuz. Buna hakkınız yok! Konu fatura ödemeye gelince onlarca mesaj atılıyor vatandaşa. Vedaş eğer kendine çeki düzen vermezse biz esnaf olarak son çare protesto yapacağız. Vedaş’ın bir an önce bu sorunları çözmesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı./Kaynak: yuksekovahalkınsesigazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.