Başkan Özdemir, OSB müjdesini verdi

Başkan Özdemir, OSB müjdesini verdi

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, 2024 yılının ilkbaharında Yüksekova Organize Sanayi Bölgesi için çalışmalara başlanacağını bildirdi.

A+A-

Şehir merkezinden uzak, çevreci ve enerji maliyetlerini düşüren bir sanayileşme modeli olarak bilinen Organize Sanayi Bölgelerinin (OSB) sayısı yıllar içinde arttı.

Gaziantep-Kilis arasında ortak OSB kurulmasına ilişkin dosyanın Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sunulmasıyla yeniden gündeme gelen OSB'ler, zamanla geleneksel sanayi sitelerinin yerini almaya başladı.

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde Büyükçiftlik Beldesi Kerem Zeydan Mahallesi yakınında 145 hektar alanda kurulması planlanan Organize Sanayi için 2020 yılında zemin etüt çalışması başlatılmıştı. 4 yıl aradan sonra Yüksekova Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Salih Özdemir 2024 yılının ilkbaharında Yüksekova Organize Sanayi Bölgesi için çalışmalara başlanılacağını söyledi.  

“İŞİN TAKİPÇİSİ OLDUK”
Konuyla ilgili konuşan Başkan Özdemir: “2017 yılında Ankara’da ekonomi şurasında dönemin başbakanlığı Ahmet Davutoğlu’na ve dönemin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Doktor Faruk Öznur’a Türkiye’nin 81 ilinde Organize Sanayi Bölgesinin olmadığı tek il Hakkâri olduğunu kendilerine hatırlatmakta bulunduk. Bu süre zarfından şimdiye kadar ticarete Sanayi Odası olarak bu işin takipçisi olduk. Nitekim bu resmi gazetede yayınlandı. 2017 yılında biz oda olarak bunu başlattık. Bizden sonraki arkadaşlarda bu işin takipçisi oldu. 6 Şubat’ta meydana gelen depremden dolayı devlet olanaklarını Bilim ve Sanayi Teknoloji Bakanlığının OSB’ler için ayırdığı bütçenin tamamını deprem bölgesine aktadı. O dönemde bize denk geldiği için şansızlık yaşadık.  Sağ olsun Valimiz Ali Çelik başkanlığında 2 kere toplantımızı yaptık. Sayın valimiz bu konuyla yakından ilgileniyor” dedi.

“2024 YILINDA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE ÇALIŞMALAR BAŞLAMIŞ OLACAKTIR”

Son bir ay içerisinde de Ankara’da bakanımızla Fatih Kaçır ile birebir görüşmeler yaptık diyen Başkan Özdemir,”2024 yılının ilkbaharından Yüksekova Organize Sanayi Bölgesine kazmanın vurulacağı müjdesini almıştık. Yönetim kurulu olarak da gerekli kararları aldık. Bu konuda valimiz Yönetim Kurulu Başkanı olarak tam yetkilidir. Valiliğimiz de konuyla ilgileniyor. İnşallah 2024 yılında Organize Sanayi Bölgesinde çalışmalar başlamış olacaktır. Şimdi Organize Sanayi Bölgesi bizim için çok önemli bir unsurdur. Çünkü yanı başımızda İran devleti vardır. Batı Azerbaycan eyaleti burada yaklaşık 4 milyon nüfus yaşamaktadır” dedi. 

“BURASI TEKSTİL ÜSSÜ HALİNE GELECEKTİR”
Özdemir, ”Hakkâri bölgesinden ciddi bir maden cevheri sevkiyatımız vardı. Özellikle cevher madeni konusunda yatırımcı çekeceğiz. Büyük istihdamlara yol açacağız. İkinci bir hususta burada genç nüfusumuz çok yoğunluktadır. Türkiye'nin hemen hemen ilk illeri arasındayız. Bu konuda inanıyorum. Burası tekstil üssü haline gelecektir. Bu konuda da Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının da Yüksekova’da Organize Sanayi Bölgesinde tekstil kentte yönelik bir çalışması vardır.  2024 yılında takipçisi olacağız ve İnşallah bunu faaiyete geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.