Başkan Tekin: Hakkari'yi kalkındırmak için pozitif ayrımcılık uygulanmalı

Başkan Tekin: Hakkari'yi kalkındırmak için pozitif ayrımcılık uygulanmalı

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin, “Hakkari’yi kalkındırmak için pozitif ayırımcılık uygulanmalı” ifadelerini kullandı.

A+A-

Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Muharrem Tekin, Hakkari’nin kalkınması için pozitif ayrımcılık uygulanıp Teşvik Bölgesi ilan edilmesi gerektiğini kaydetti. 
Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Başkan Tekin, şu ifadeleri kullandı:

“Hakkari’de son 5 yılda 11.137 kişi göç etmiş. 2018 yılında 286.470 olan Hakkari’nin nüfusu her yıl azalma göstererek 2022 yılında 275.333’e düşmüş. 

Hakkari’de 2022 yılında 281 esnaf işyerini kapatmıştı. 

Yine son 9 ayda Hakkari’de 169 esnaf işyerini kapattı. Türkiye’de Organize Sanayi Bölgesinin olmadığı tek il olan Hakkari’de istihdam olanakları da düşüktür. 

Bu sebeple; İşsizliğin Türkiye ortalamasının üstünde olan Hakkari’de özellikle gençler, çalışmak için batı illerine veya yurt dışına gitmek zorunda kalıyor. Hakkari üç harfli marketlerin istilasına uğramış. Neredeyse her sokağına kurdurulan bu zincir marketler, küçük esnafın adeta nefesini kesti. Banka kredilerinin de kapandığı bu süreçte küçük esnaf ayakta kalma mücadelesi verirken, bir çok esnafta kepenk kapatmak zorunda kaldı. Ticari potansiyeli en yüksek, ama hiç bir zaman bu potansiyelden yararlanamayan, yıllık ortalama kişi başı geliri 18 bin 278 lira ile en düşük olan il Hakkari’dir. 

Hakkari’yi kalkındırmak için pozitif ayırımcılık uygulanmalı, 7. Yatırım Teşvik bölgesi olarak ilan edilmelidir.”

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.