Batman Belediyesi Eş Başkanı tahliye edildi

Batman Belediyesi Eş Başkanı tahliye edildi

Batman’ın Sason ilçesinde çatışmaların durması için ‘özel güvenlik bölgesi’ne girdikleri gerekçesiyle önce gözaltına alınıp ardından tutuklanan DBP’li Batman Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel ve beraberindeki 25 canlı kalkan tahliye edildi.

A+A-

Batman'da aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel'in de bulunduğu 25 canlı kalkan tahliye edildi.

Akel'in de bulunduğu 25 canlı kalkan Sason'da 18 Eylül'de operasyon bölgesine canlı kalkan olarak giderken gözaltına alınarak ‘örgüt üyesi olmak' iddiasıyla tutuklanarak Ankara Sincan ve Kırıkkale cezaevlerine gönderilmişti.

Batman Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel, DBP İl Eşbaşkanı Songül Korkmaz, HDP İl Eş Başkanı Rojda Sürücü, İki Köprü Belediye Eşbaşkanı Hidayet Tiryaki'nin de aralarında bulunduğu 26 canlı kalkan tahliye edildi.

Üç ayda dokuz ilde DBP'li 18 belediye eş başkanı ve iki İl Genel Meclis Başkanı tutuklandı; birine ev hapsi verildi; dört belediye eş başkanı ise tutuklanmadı ama görevden uzaklaştırıldı./imc

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.