BDP Derecik Belde kongresi yapıldı

BDP Derecik Belde kongresi yapıldı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinin Derecik Belde kongresini gerçekleştiren BDP Derecik Belde Örgütü, yeni yönetimini belirledi.

A+A-
Şemdinli ilçesine bağlı Derecik (Rubarok) beldesinde BDP Belde Örgütü Kongresi'ni gerçekleştirdi. Belde binasında yapılan kongreye; BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre, BDP Şemdinli İlçe Başkanı Cabbar Taş ve BDP'li yöneticiler ve yurttaşlar katıldı. Kongrede konuşan Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre, BDP yönetimi olarak maruz kaldıkları baskılara boyun eğmediklerini belirterek, "Bize uygulanan baskıları BDP olarak boşa çıkardık. Seçilecek tüm arkadaşlara başarılar diliyorum" dedi. BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan ise, Yüksekova'dan ilçeye gelen tüm yolların askerler tarafından kapatıldığını belirterek, "Savaş tankları ve nizamiyeler bırakılmış. Burada her taraf ve yollar tutulmuş. Halkımız kışın yolların sıkıntısı yetmiyor, bir de hükümet yol kapatma sıkıntısı yaşatıyor. Halkımıza bunu yapmanın kimsenin hakkı yoktur" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Kürt sorunu yoktur. Benim Yozgat'taki vatandaşım da Diyarbakır'daki vatandaşımın sorunu aynıdır" sözlerine tepki gösteren Canan, "Bizlerde buradan sesleniyoruz. Sayın Başbakan Kürtlerin yol, su, elektrik sıkıntılarından bahsetmiyor. Kürtlerin ana dilleri ve ana dillerinde savunma hakkı ve Kürtlerin statüsünü versin. Başbakan Kürt sorunu yok diyor, her seferinde tek millet, tek bayrak, tek vatan diye haykırıyor. Kürtlerin varlığını inkar ederek, Kürtlere hiçbir hak tanımıyor" dedi.

Konuşmaların ardından seçimler gerçekleştirildi ve tek liste ile gidilen seçimlerde eski yönetim yeniden seçildi. DİHA

dereck.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.