Bilgen’den Erdoğan’a: ‘Fırat’ın Batısı’ Cerablus ve Orada da IŞİD Var

Bilgen’den Erdoğan’a: ‘Fırat’ın Batısı’ Cerablus ve Orada da IŞİD Var

Ayhan Bilgen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Fırat’ın doğusu kırmızı çizgimiz” sözlerini de sert dille eleştirdi. Bilgen, Fırat’ın batısında Cerablus2un olduğunu, oranın da IŞİD’in kontrolünde olduğunu hatırlatarak, “Eğer Cerablus’un düşmesi Sayın Cumhurbaşkan

A+A-

Bilgen, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ‘Fırat'ın batısına geçilirse kırmızı çizgimizdir' sözlerine ilişkin de şunları söyledi:

“Şengal uzun bir süreden sonra IŞİD'in elinden kurtarıldı. Şengal'e üç koldan girilmiş olması elbette sevindirici. Ama bu tablo ile dikkatlerinizi çekmemiz gereken başka bir tablo var. O da sayın Cumhurbaşkanının son birkaç gündür sanki Türkiye Cumhuriyeti'nin başkomutanı değil de IŞİD'in başkomutanı gibi Fırat'ın batısı ile ilgili yaptığı uyarılardır. ‘Fırat'ın batısına geçilirse kırmızı çizgimizdir' uyarısı, kamuoyuna hatırlatmak isterim ki, IŞİD'in kontrolündeki Cerablus'un düşüp düşmemesi meselesidir. Fırat'ın batısında başka bir yer yok, IŞİD'ın kontrolündeki Cerablus var. Eğer Cerablus'un düşmesi Sayın Cumhurbaşkanı'nı bu kadar endişelendiriyorsa, bu kadar korkutuyorsa, Türkiye gündemine taşıyorsa oturup tekrar düşünmelidir. ‘Kobanê'nin Ankara ile ne ilgisi var' diye soran Cumhurbaşkanı'na şimdi sormamız gerekli; ‘IŞİD kontrolündeki Cerablus'un seninle ne ilgisi var, senin temsil ettiğin makam ile işgal ettiğin konum ile bunu nasıl izah edebiliyorsun?'”

İMC

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.