Bitlis ve Şırnak'ta pek çok yer yasaklandı

Bitlis ve Şırnak'ta pek çok yer yasaklandı

Şırnak ve Bitlis'te ‘özel güvenlik bölgesi’ ilan edilen bazı alanların girişleri 15 gün süreyle yasaklandı.

A+A-

Şırnak Valiliği, Cudi ve Gabar Dağı bölgelerinin de bulunduğu 6 ilçedeki bazı noktalara girişlerin yasaklandığını duyurdu.

30 Temmuz'a kadar yasaklandığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Şırnak İli Merkez, Cizre, Silopi, Uludere, Güçlükonak, Beytüşşebap ilçeleri sınırlarında bulunan Cudi Dağı Bölgesi, Bestler Dereler Bölgesi, Kurt Dağı Bölgesi, Kureşin Bölgesi, Karaçalı T. Bölgesi, Kel Mehmet D. Bölgesi, Serin V. Bölgesi, 2088 Rk T. Bölgesi, Küçük Su Y. Bölgesi, Gabar Dağı Bölgesi, Altın Dağ Bölgesi, İncebel Dağ Bölgesi, Oymakaya Bölgesi, Tanin Tanin Bölgesinde, bahse konu bölgelere gidebileceği değerlendirilen vatandaşların, mezkûr bölgelerdeki yasadışı unsurlardan ve bunlara yönelik alınacak tedbirlerden zarar görmemeleri açısından 15 Temmuz (dâhil) 2023 – 29 Temmuz (dâhil) 2023 tarihleri arasında 'Geçici Özel Güvenlik Bölgesi' ilan edilmiştir. Bahse konu bölgelere, vatandaşlarımızın can ve mal güvenlikleri bakımından girmeleri yasaklanmıştır."

Bitlis Valiliği de Hizan ilçesinde operasyonlar nedeniyle özel güvenlik bölgesi ilanına karar verildiğini açıkladı.

"Hizan İlçe J.K.lığı sorumluluk sahasında bulunan Fındıklık Ormanı olarak adlandırılan; Kesen Deresi Güneyi, Melihazel Deresi güney doğusu ile Hamini Deresi güney batısı arasında kalan bölgelerde, terör örgütü mensuplarının faaliyetini engellemek, eylem etkinliğini kırmak maksadıyla icra edilebilecek operasyonlarda, sivil vatandaşların can ve mal güvenliği açısından riskler oluşabileceği değerlendirilmektedir. Bu itibarla yukarıda açıklanan gerekçelerle, belirtilen bölgelerin 14 Temmuz 2023 (dahil) ile 28 Temmuz 2023 (dahil) tarihleri arasında ‘Özel Güvenlik Bölgesi’ olarak ilan edilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.