BM iyi niyet elçisi Jolie'den Mardin'e ziyaret

BM iyi niyet elçisi Jolie'den Mardin'e ziyaret

Dünya Mülteciler Günü nedeniyle Mardin'e gelen sinema oyuncusu ve BM iyi niyet elçisi Angelina Jolie ve BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Gutierrez Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

A+A-

20 Haziran Dünya Mülteciler Günü nedeniyle Mardin'in Midyat ilçesinde bulunan mülteci kampını ziyaret etmek amacıyla Türkiye'ye gelen ünlü sinema oyuncusu ve BM iyi niyet elçisi Angelina Jolie ile BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Gutierrez Mardin Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk tarafından karşılanan Jolie ve Gutereez bir süre basına kapalı görüştü.

jolie3.jpg

Görüşme ardından Türk, Jolie'ye el yapımı telkari kolye seti, Guterrez'e ise gümüş tespih hediye etti. Mardin'de olmakta duyduğu memnuniyeti dile getiren Jolie, kentin tarihi geçmişine vurgu yaptı. Mardin'in farklı kimlik ve dinlere ev sahipliği yaptığını hatırlatan Jolie, "Çok güzel bir şehir. Farklı dinden insanların barış içinde yaşamasını görmek çok güzel ve önemli. Kentteki farklı dinler, inançlar ve diller hep birlikte hoşgörü ve barış içinde yaşıyor. Dünya için güzel bir örnek ve aslında bu dünya için çok zor olan bir şey. Sizler bunu başarıyorsunuz. Burada yaşayan insanlar çok cömert insanlar, çok güzel bir kültür, çok güzel bir şehir" dedi.

jolie4.jpg

Ardından Jolie, Türk ve beraberindekiler Midyat ilçesine geçerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile beraber sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle Kasrı Nehroz otelinde bir araya geldi. 

Basına kapalı olarak süren toplantının ardından heyetin mülteci kampına geçmesi bekleniliyor.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.