Börü davasında 6 kişiye tahliye

Börü davasında 6 kişiye tahliye

6-7 Ekim Kobani eylemleri sırasında Yasin Börü ve 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili davada 6 kişi tahliye edildi.

A+A-

Diyarbakır'da Kobani eylemleri sırasında Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökgöz'ün öldürülmesine ilişkin 18 yaşından küçük 6 sanığın yargılandığı ve güvenlik gerekçesiyle Ankara 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'ne nakledilen davanın bugünkü duruşmasında tutuklu çocuklar F.G., A.K., M.D., Y.O., M.İ. ve F.K. suçlamaları kabul etmedi.

Avukat Ekrem Atalay, müvekkillerinin tahliye edilmesini talep etti.

Mahkeme, F.G., A.K., M.D., Y.O., M.İ. ve F.K.'nın delil yetersizliği ve tutuklulukta geçirdikleri süre nedeniyle tahliyesine karar verdi.

Birleştirme kararı

Ankara 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi, bu dosyanın aralarındaki hukuki ve fiili bağlantı nedeniyle Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 26'sı tutuklu 34 sanığın yargılandığı dava dosyası ile birleştirilmesine de karar verdi.

Dava

Soruşturma kapsamında 27'si tutuklu, 34 kişi hakkında “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme”, “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma”, “örgüt propagandası yapma” suçlarından dava açılmıştı.

Davada firari sanık olarak aranan 25 yaşındaki Ersin Adıyaman'ın olay günü İzmir Menemen'de askerlik yaptığı ortaya çıktı. İstanbul'da yakalanan, 1 gün tutuklu kalan Adıyaman, Askerlik Şubesi'nin evrakları göndermesi üzerine tahliye edildi.

Olayla ilgili 18 Mart günü gözaltına alınarak Diyarbakır 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan A.A.Y., suçlamaları kabul etmemesine rağmen tutuklanmıştı.

İfadesi alınan A.A.Y., söz konusu olay tarihi olan 7 Ekim'de daha önce işlediği bir suç nedeniyle Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunduğunu, 9 Ekim'de cezaevinden çıktığını belirtmesi üzerine yapılan inceleme sonucunda cezaevinde bulunduğu tespit edilerek tahliye edilmişti.

Davaya ilişkin iddianame 11 Mart 2015 tarihinde tamamlanan iddianame 26 Mart 2015'te kabuledilmişti.

4 Hüda-Par üyesiyle ilgili açılan dava “güvenlik” gerekçesiyle Diyarbakır'dan İzmir'e nakledilmişti.

Savcılık, davanın Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesine karar verdi.İMC

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.