BTK 100 hacker görevlendirdi: ‘Provokatif paylaşımlar’ yetkililere bildirilecek

BTK 100 hacker görevlendirdi: ‘Provokatif paylaşımlar’ yetkililere bildirilecek

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) bugünkü seçimler için sosyal medya ve haberleşme uygulamaları için bazı önlemleri artırdığı bildirildi.

A+A-

BTK'nın özellikle ‘Whatsapp, Twitter, Facebook ve Instagram'gibi sosyal medya platformlarında ‘manipülatif haberlerin yayılmaması için' özel bir birim görevlendirdiği belirtildi.

Sabah Gazetesi'nin haberine göreBilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bugün yapılacak seçimler için hem sosyal medya hem de haberleşmenin kesintisiz sağlanması için önlemlerini artırdı. Özellikle Whatsapp, Twitter, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya platformlarının hizmet sürekliliğini anlık olarak operatörlerle koordine edecek olan BTK, buralarda kesinti yaşanmamasını sağlayacak. Ayrıca sosyal medyada manipülatif haberlerin yayılmaması için de özel bir birim görev yapacak. BTK Binası içerisinde yer alan USOM Merkezi'nde o gün görev yapacak 100 hacker, siber saldırılarla mücadele edecek ve provokatif paylaşımların kaynağına ulaşarak bunu ilgili mercilerle paylaşacak. BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, seçim gününde haberleşmenin kesintisiz sağlanması ve siber saldırılarla mücadelede neler yapacaklarına ilişkin Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) karargahında çalışmalar hakkında bilgi verdi. USOM karargahı seçim süresince kriz merkezi olarakta kullanılacağı gibi seçim günü 24 saat esasına dayalı olarak 100 beyaz hacker burada seçim güvenliği için görev alacak.

HABERİN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.