Buldan: 400 vekil isteyen AKP’nin kabusu olacağız

Buldan: 400 vekil isteyen AKP’nin kabusu olacağız

HDP milletvekilleri adayları, seçim çalışmaları kapsamında gerçekleştirdikleri büro açılışları ve geniş katılımlı mitinglerle halkla buluşmaya devam ediyor.

A+A-

Iğdır'da aday tanıtım mitinginde konuşan İmralı Heyeti üyesi ve İstanbul Milletvekilli adayı Pervin Buldan, "400 milletvekili çıkaracaklarını söylüyorlar. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı tarafsız olması gerekirken, şu anda il il dolaşıyor ve AKP'ye oy topluyor. 400 milletvekili istiyor. Onlara bunu rüyalarında bile göstermeyeceğiz. Kabusları olacağız, rüyalarına gireceğiz, asla bu isteklerini gerçekleşmesine izin vermeyeceğiz" dedi. 

VAN

Van'ın Erciş ilçesinde Kongreya Jinen Azad (KJA) öncülüğünde bir araya gelen HDP ve DBP'li kadınlar, DBP Erciş ilçe binasında düzenledikleri toplantı ile seçim çalışmalarının startını verdiğini duyurdu. Toplantıya, DBP'li kadın yöneticiler, Van İl Kadın Koordinasyon Sözcüsü Nazmiye Acar, Van Özgün Kadın Seçim Komisyonu Sözcüsü ve KJA Aktivisti Nuran Yılmaz, Erciş DBP ve HDP kadın eşbaşkanlarının yanı sıra çok sayıda kadın katıldı. Yapılan saygı duruşunun ardından HDP Erciş Eşbaşkanı Seval Çadırcı, seçim komisyonları ile ilgili kadınları bilgilendirdi. Nuran Yılmaz ise 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerinin önemine dikkat çekerek, HDP'nin yeni yaşam genelgesindeki kadının yerine değindi. Seçimlerde kadınlara önemli görevler düştüğünü ifade eden Yılmaz, seçim çalışmaları aracılığı ile kadının kendi özgürlüğünü örgütleyeceğini ifade etti. 

Yapılan konuşmaların ardından mahalle komisyonları oluşturuldu. Toplantı, "Jin Jiyan Azadi" ve "Biji Serok Apo" sloganları ile sona erdi.

BİTLİS

Bitlis'in Tatvan ilçesinde HDP, biri kadın seçim bürosu olmak üzere 3 büro açılışı yaptı. Açılışa HDP Bitlis milletvekili adayları Mizgin Irgat, Celadet Gaydalı ve Zeynel Omay, HDP ve DBP Bitlis il ve ilçe eşbaşkanları, Bitlis, Ovakışla, Mutki belediye eşbaşkanları ve kurum temsilcilerinin yanı sıra 5 bini aşkın yurttaş katıldı. 

Tatvan Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Çulhur Kıraathanesi önünde toplanan kitle burada bir süre çekilen halayların ardından büronun açılışını yaptı. 
'AKP'yi paspas yapacağız'

Ardından ise aynı cadde üzerinde bulunan Hizan Durağı'na kadar yolu trafiğe kapatarak yürüyen kitle Hizan Durağında bulunan seçim bürosunun da açılışını yaptı. 

Binlerce yurttaş oradan Tatvan Yeni Çarşı'da bulunan kadın seçim bürosunun önüne kadar "Bijî serok Apo", "Bê serok jiyan na be" ve "Kürdistan faşizme mezar olacak" sloganları eşliğinde yürüdü. Açılışı yapılacak büronun önüne gelen kitleye hitap eden HDP Bitlis Milletvekili Mahmut Celadet Gaydalı, halkın her şeyin en iyisine layık olduğunu söyleyerek "Bugün bu mahşeri kalabalık gelecekteki zaferin müjdecisidir. Büro açılışı bu kadar kalabalıksa eğer seçimlerde AKP'yi paspas yapıp halkımızın ayağının altına sereceğiz demektir" dedi. 

HDP Bitlis Milletvekili Adayı Mizgin Irgat ise "Hiçbir demokrasi, hiçbir örgüt, hiçbir devrim kadınsız olmaz. Bizi dünyaya getiren, bize emek verenler kadın olduğu gibi, devrimi başarıya ulaştıran da, Kobanê'de Kürdistan tarihini yazan da kadındır" dedi. Irgat kadınların çalışmalara daha fazla renklerini vermesi gerektiğini söyledi. 

Konuşmaların ardından çekilen halayların ardından açılış sona erdi. 

MUŞ

HDP Muş İl Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında Hayal Düğün Salonu'nda geniş katılımlı dayanışma yemeği düzenledi. Yemeğe, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, Hakkâri Milletvekili Adayı Selma Irmak, HDP Muş milletvekili adayları Burcu Çelik Özkan, Ahmet Yıldırım, Mensur Işık, DBP ve HDP il ve ilçe eşbaşkanları ile yöneticileri, Muş Barosu üyeleri, İHD ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin yanı sıra binlerce yurttaş katıldı. Yemeğin verildiği salon, HDP bayrakları ile süslendi. Saygı duruşu ile başlayan etkinlikte söz alan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, 7 Haziran seçimlerinin Türkiye tarihin en önemli seçimlerinden biri olacağını ve bu seçimin sonuçları ile Türkiye'nin nasıl bir rejimle yönetileceğinin netleşeceğini ifade etti. 

40 yıllık özgürlük mücadelesi ve bunun yarattığı değerler ile Türkiye demokrasi güçlerinin birleşerek yürümeye başladığını söyleyen Yüksek, Türkiye'nin demokratik çevreleri ile birlikte halkların kardeşçe yaşayabileceği bir ülke yaratmak istediklerini aktardı. Erdoğan'ın 1920'lerde yapılan tekçi sistem ve tek adam projesini tekrar hayata geçirmeye çalıştığını dile getiren Yüksek, "Nasıl Atatürk ve ekibi tekçi bir sistem yaratmış ise, Erdoğan'ında yapmak istediği aynen odur. Erdoğan başkan olmak isterken tek şef olmak istiyor. Tek şef, tek parti. Atatürk'ü kaldıracak Erdoğan'ı yerine koyacak. Yeni Türkiye dedikleri bu mudur? Ha 1930-40'lı yıllardaki CHP ha şimdiki AKP. İnanın ki arasından hiçbir fark yok" yok diye konuştu. 

'7 Haziran seçimleri yeni rejimi belirleyecek'

AKP ve Erdoğan'ın içinde bulunduğu düşünceye bakıldığında Türkiye halklarının durumu doğru değerlendirmesi gerektiğini vurgulayan Yüksek, "Halklar tek şef, tek rejim durumuna mı evet diyecek, yoksa bu ülkenin bütün inanç ve renkleri ile eşit ve adil bir şekilde yaşayabileceği bir Türkiye'ye mi evet diyecek. Bunun kararını verme zamanıdır. Bu nedenle 7 Haziran seçimleri rejim değişikliğinin oylanacağı bir seçim olacaktır" ifadelerini kullandı. HDP'nin barajı aşacağını umut ettiklerini ifade eden Yüksek, bir araya gelip verdikleri mücadeleyi ortaklaşarak büyüttükleri bileşenleri ile AKP'nin İnönü'nün CHP'si olma hülyasına dur diyeceklerini söyledi. AKP'nin ortaya çıkarmak istediği sistemin hiçbir halkın yararına olmadığına dikkat çeken Yüksek, AKP'nin ortaya çıkarmak istediği sistemin sadece Erdoğan'ın kişisel çıkarlarına yarayacağını belirtti. 

'HDP'in barajı aşması barış demektir'

AKP'li yöneticilerin "İnşallah HDP barajın altında kalır" sözünü de hatırlatan Yüksek, "HDP barajın altında kalırsa ne olacak. AKP kendi başına anayasa yapmak istiyor. İçinde Kürt yok, hakiki Müslümanlar yok, emekçiler, azınlıklar yok. Ezilenler, yoksullar yok. Kendi başına çıkardığı bu anayasayı halklara dayatacak, ister kabul edin ister kabul etmeyin diyecek. HDP'nin barajı aşması barış demektir" ifadelerinde bulundu. 

Ardından söz alan Hakkari Milletvekili Adayı Selma Irmak İse, Muş'un 40 yıllık mücadele tarihinde çok önemli bir yer aldığını vurgulayarak, kentte hedeflerini her geçen gün büyüttüklerini dile getirdi. HDP adaylarını tanıtan Irmak, 3 adayı da meclise göndermekte kararlı olduklarını ve bunun için çok çalışmaları gerektiğini dile getirdi. 

Etkinlik verilen dayanışma yemeği ile son buldu. 

Buldan: AKP'nin kabusu olacağız

IĞDIR 


HDP Iğdır İl Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında düzenlediği mitingle HDP adaylarını tanıttı. Miting öncesi adaylar, binlerce araç konvoy eşliğinden Digor ilçesi kavşağında karşılandıktan sonra Tuzluca ilçesinde çarşı merkezinde halkı selamladı. Daha sonra kent merkezine doğru hareket eden konvoy, çarşı merkezinde tur atıktan sonra, DBP Iğdır İl parti binası önünde yapılacak miting alanına geçti. Mitinge, İmralı Heyeti'nden Pervin Buldan, Ceylan Bağrıyanık, HDP Iğdır Milletvekili adayları M.Emin Adıyaman, Kıznaz Türkeli, HDP-DBP Iğdır il, ilçe ve belde eş başkanları, belediye eşbaşkanları, il genel meclis üyelerinin yanı sıra binlerce yurttaş katıldı. Miting alanı DBP ve HDP bayrakları ile süslendi.

‘HDP umudun ta kendisidir'

Mitingde ilk olarak konuşan HDP Iğdır Milletvekili adayı M.Emin Adıyaman, HDP'nin umut vaat eden parti değil de umutun ta kendisi olduğuna dikkat çekerek” Bizim evlerimizde ayakkabı kutuları yoktur. Bizim evimizde para sayma makinesi yoktur. Gemilerimiz yoktur. Bunların yerine inancımız var. Birlikte kardeşçe ve özgürce yaşama inancımız var. Bu nedenle HDP umut vaat etmiyor. Umudun ta kendisidir” dedi.

‘Kürt-Azeri arasında çözülmeyecek sorun yoktur'

Ardından konuşan adaylardan Kıznaz Türkeli ise, Azeri ve Kürt halkı arasında çözülmeyecek bir mesele olmadığını belirterek, şunları aktardı: “Çokça konuşulan ve bölgemizin esas sorunu gibi gösterilmeye çalışan Azeri ve Kürt halkları arasında çözülemeyecek bir mesele yoktur. Biz Kürt kardeşlerimizle birlikte büyüdük. Arkadaş olduk. Dost olduk. Kirve olduk. Aramızdaki yapay sorunları kolayca çözeriz. Gönlünüzü ferah tutun. Biz sizlere güveniyoruz. Sizler de bize güvenin.”

‘AKP'nin kabusu olacağız'

Daha sonra konuşan İmralı Heyeti Üyesi Pervin Buldan da, sürecin sonuna kadar PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın arkasında olduklarını belirterek, “Evet, Ağrı'da 2 insanımız yaşamını yitirmiştir. Fakat biz her türlü provokasyona karşı halkımızın bu konuda duyarlı olması gerektiğini bunlara karşı, öte tarafa bir zemin vermemesi gerektiğini bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Bu süreci bozmak isteyebilirler, ama biz Sayın Öcalan'ın arkasında olduğumuzu bu sürecin sonuna kadar onunla birlikte hareket edeceğimizi buradan ilan ediyoruz” dedi. Buldan AKP Hükümeti'nin 400 vekil isteğini ancak bu sayıyı rüyalarında bile onlara göstermeyeceklerini kaydederek, "400 milletvekili çıkaracaklarını söylüyorlar. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı tarafsız olması gerekirken, şu anda il il dolaşıyor ve AKP'ye oy topluyor. 400 milletvekili istiyor. 400 milletvekili onlara rüyalarında bile göstermeyeceğiz. Kabusları olacağız, rüyalarına gireceğiz, asla bu isteklerini gerçekleşmesine izin vermeyeceğiz" diye konuştu. 

‘Başkanlık sistemi bu ülkeye gelmeyecektir'

Başkanlık siteminin bu ülkeye asla gelmeyeceğini vurgulayan Buldan, şöyle devam etti: "Bunlar bunu niye istiyorlar biliyor musunuz? Bu ülkeye başkanlık sistemini getirmek için istiyorlar. Anayasayı tek başlarına değiştirmek için istiyorlar. Ama buradan halkımıza söz veriyoruz. Başkanlık sistemi bu ülkeye gelmeyecektir. Bu halk buna izin vermeyecek.”

Tanıtım mitingi konuşmaların ardından sona erdi. 

Eleşkirt'te seçim bürosunun açılışı yapıldı

HDP Ağrı Milletvekilli adayları, seçim çalışmaları kapsamında Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde seçim bürosu açılışını gerçekleştirdi. Açılışa, Iğdır Milletvekili adayları Leyla Zana, Bedran Öztürk, Dilan Dirayet Taşdemir, Mehmet Emin İlhan, Ağrı Belediye Eşbaşkanı Mukaddes Kubilay, HDP ve DBP Ağrı il eşbaşkanları katıldı. Adaylar, ilçe girişinde yüzlerce araçlık konvoy ile karşılanırken, halkın yoğun ilgi gösterdiği büro açılışı mitinge dönüştü. Açılış öncesi halkın selamlayan adaylardan ilk olarak konuşan Mehmet Emin İlhan, kendilerini coşku ile karşılayan her kese teşekkür ederek, alanda görülen coşkunun 8 Haziran'da AKP ye bir cevap olacağını söyledi. 

Daha sonra konuşan bir diğer aday Dilan Dirayet Taşdemir ise, "Geçen seneki seçimlerde Ağrı halkı kahramanca bir tarih yazdı ve 7 Haziran'da da yine aynı şekilde tarih yazacak" dedi. 7 Haziran'da tarihi bir seçim olacağını belirten adaylardan Berdan Öztürk de, “İnanıyorum ki gördüğüm bu heyecan 8 Haziran'da tüm ampulleri söndürecek. Bu duygularla hepinizi selamlıyorum” diye belirtti. 

‘ Bir olduğumuz zaman önderlik aramızda olacak'

Büro açılışını yapan milletvekilli adayı Leyla Zana ise, seçim çalışmalarına Eleşkirt de başladıklarını ve halkın bu heyecanın kendi kimliklerinin tanınması için olduğunu kaydetti. Zana, “ Tüm halkımız özgürlüğe aç. İnanıyorum ki halkımız 4 milletvekili çıkaracak ve önderliğimizde aramızda olacak. Geleceğimiz için bir olduğumuz zaman, çocuklarınızın geleceği için inançlarınızı bir yaptığınız zaman o zaman önderlik yanımızda olacak” diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından adaylar, ilçede kurulan taziyeyi ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldı. 

KARS

HDP Kars Milletvekili adayları da, seçim çalışmaları kapsamında ilçelerdeki seçim bürolarının açılışını gerçekleştirdikten sonra ilçe esnafı ile köyleri ziyaret etti. Kağızman'daki köyleri ziyaret eden milletvekilli adayı Ayhan Bilgen, ardından ilçe merkezine geçerek esnafları ziyaret etti. Kalabalık bir grup eşliğinde esnaflara gerçekleştirilen ziyaretlerde Bilgen'e HDP ve DBP ilçe yöneticileri de eşlik etti.

Milletvekili adayları Şafak Özanli ve Önder Fidanboy ise seçim çalışmaları kapsamında Susuz'un Harmanlı Köyü'de çeşitli ziyaretlerde bulundu. DBP Digor Belediye Eşbaşkanı ve belediye meclis üyelerinin da aralarında bulunduğu grup Harmanlı köyünde Günana ailesinin düğününe katıldı. 

Düğün ziyaretinin ardından, geçtiğimiz aylarda Kobanê'de DAİŞ çetelerinin saldırısı sonucu yaşamını yitiren YPG'li Baran Günana'nın ailesi ziyaret edildi.

İZMİR-BUCA 

HDP İzmir Milletvekili adayları Eylem Yıldız, Ülkü Yalçınkaya, Hülya Gürgör, Kamil Ağaoğlu ve Bayram Ercan secim çalışmaları kapsamında Buca Atatürk Mahallesi'nde yüzlerce kişinin katılımıyla seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Açılışta ilk olarak konuşan adaylardan Eylem Yıldız, HDP'nin bir kadın partisi olduğunu ve kadınların HDP'yi Meclis'e taşıyacağını belirtti. Yıldız, HDP'nin çok renkliliğine işaret ederek, “Biz yemyeşil bir bahçeyiz. Tüm renkleri bir arada olduğumuz bir partiyiz. Bu tüm renklerimizle 7 Haziran'da başkan olmak isteyenlere ‘seni başkan yaptırmayacağız' mesajını vereceğiz” dedi. Ardından konuşan adaylardan Bayram Ercan da, HDP'nin 21 Nisan'da açıkladığı seçim beyannamesinin önemine dikkat çekti.

Konuşmaların ardından zılgıt ve alkışlar eşliğinde büro açılışı yapıldı. Açılış, çalınan şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi. 

Seçim çalışmaları kapsamında milletvekili adayları Hülya Gürgör ve Kamil Ağaoğlu da, Buca Adatepe Mahallesi'nde seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Çok sayıda yurttaşın katıldığı açılışta ilk olarak konuşan adaylardan Hülya Gürgör, tarihi bir süreçten geçtiklerine işaret ederek, “HDP halklara eşit bir şekilde sesleniyor. HDP sadece bir etnik yapının partisi değildir. Bütün Türkiye halkının partisidir. Kadınların, çocukların, emekçilerin partisidir. İnançların partisidir” diye belirtti. Ardından konuşan Kamil Ağaoğlu, büyük mücadele vererek bugünlere geldiklerini söyledi. 

Konuşmaların ardından büro açılışı yapıldı.

URLA

HDP İzmir İl Kadın Seçim Koordinasyonu, seçim çalışmaları kapsamında Urla ilçesinde kadınlarla bir araya geldi. HDP İzmir İl Eşbaşkanı Dilek Aykan'ın da katıldığı buluşmada, seçim çalışmalarına ilişkin bilgilendirme yapılarak bundan sonra yürütülecek çalışmalara katılım için neler yapılabileceği üzerinde tartışmalar yürütüldü. 

SELÇUK 

Urla'daki buluşmanın ardından kadınlar, Selçuk ilçesine geçerek pazar yerinde seçim standı açtı. Açılan stantta, yurttaşları HDP çalışmalarında yer almaya çağıran kadınlar, “Seni Başkan Yaptırmayacağız” yazılı önlükleri giyerek, yurttaşlara “Yeni yaşam bildirisi” dağıttı.

İSTANBUL –BEYOĞLU

HDP İstanbul Milletvekili adayı Elif Şahsın Sırrıoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Beyoğlu ilçesinin Yenişehir Mahallesi'nde bulunan Kadın seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Çok sayıda kişinin katıldığı açılışta sık sık, "Jıin Jîyan Azadi" ve "Şehit Namirin" sloganları atılırken, seçim bürosu HDP bayrakları ile donatıldı. Yapılan saygı duruşunun ardından Barış Anneleri ile birlikte kurdeleyi kesip açılışı gerçekleştirdikten sonra halka hitap eden Sırrıoğlu, bir oya bin oy katarak barajı yerle bir edeceklerini söyledi. Özelikle kadınların mücadeleci ruhu ile barajı yıkacaklarının altını çizen Sırrıoğlu, seçimde kadınlara büyük görev düştüğünü söyledi. Ardından söz alan KJA Beyoğlu Sözcüsü Gülistan Coşkun ise, “yeni yaşamı” inşa sürecinin zaferle taçlandırılmasının kutsal eşiğinde olunduğuna dikkat çekerek, " Bu inşada Kürt varlığının tüm hücreleri harekete geçmiş ve örgütlenmesini oluşturma durumundadır. Bu oluşum ve örgütlenmenin ana merkezi, kalbi ve misyonu Kürt ve tüm devrimci kadınlardır" dedi. Açılış, çalınan Erbaniler eşliğinde çekilen halaylar ile son buldu.

BAĞCILAR

Öte yandan Bağcılar'da ise milletvekili adaylarının katılımı ile Yüzyıl Mahallesi'nin seçim irtibat bürosunun açılışı gerçekleştirildi. HDP İstanbul Milletvekili adayları Abdulhakim Daş, Cemile Akgün, Abdulcelil Öztekin'in yanı sıra yüzlerce kişinin katıldığı açılışta, çok sayıda HDP bayrağı taşındı. Açılışta konuşan milletvekilli aday Abhdulhekim Daş, "Türkiye sisteminde işleyen bu insanlık dışı baraj uygulaması aslında bizim için bir engel değildir. Bizler barajı aştığımızı, yıktığımızı çok öncesinden beyan ettik. Seçim akşamı zafer turuna siz değerli halkımızla birlikte çıkacağız" diye belirtti.



Yapılan konuşmaların ardından açılış yerel sanatçıların sahne alması ile son buldu./AJANSLAR

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.