Buldan: Hükümetin gündeminde savaş var

Buldan: Hükümetin gündeminde savaş var

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, 'Toplumsal Barışın İnşası için Müzakere' kanun teklifinin sunulması ile aynı gün Meclis Genel Kurulu'nda 'savaş tezkeresi'nin uzatılmasını 'Hükümetin gündeminde savaş olduğunun göstergesi' olarak değerlendirdi.

A+A-

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, TSK'ya sınır ötesi operasyon yetkisi veren "savaş tezkeresi"nin Meclis'te görüşülmeye başladığı saatlerde, "Toplumsal Barışın İnşası İçin Müzakere" kanun teklifini sunduklarını hatırlatarak, buna karşı Meclis'te barış karşıtı bir bloğun oluştuğuna işaret etti. 

Kanun teklifinin hükümet tarafından gündeme alınmadığını söyleyen Buldan, Türkiye'nin gündeminde savaş olduğunu ifade etti.

7 Haziran seçimlerinin ardından Türkiye'de özellikle HDP'ye oy veren 6 milyon insanın talebinin ülkeye biran önce barışın gelmesi olduğunu aktaran Buldan, "Fakat bu ülkenin Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendi hakimiyeti, diktatörlüğü ve tek adam olma çıkarı ve isteği için ülke bir kaos ortamına sürüklendi. 7 Haziran'dan hemen sonra bu ülkede artık kimsenin can güvenliğinin olmadığı bir ortam yaşandı" dedi.

'Müzakere başlamazsa kan dökülmeye devam edecek'

7 Haziran seçimlerinden sonra çıkan siyasi sonucun hükümet tarafından iyi okunmadığını ve ülkenin bir kez daha seçime götürüldüğünü anımsatan Buldan, Meclis'e sundukları kanun teklifiyle "buzdolabına bırakılan müzakere sürecinin" yeniden başlaması ve PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşmelerin yeniden başlatılmasını amaçladıklarını söyledi.

Bunların gerçekleşmesi durumunda Türkiye'nin kaos ortamından uzun süre çıkamayacağını ve ölümlerin devam edeceğini belirten Buldan, "Her gün yaşanan çatışmadan kaynaklı insanların yaşamlarını yitirdiğini görüyoruz. Bundan büyük bir acı ve üzüntü duyuyoruz. Tek çıkış yolu müzakerelerin yeniden başlamasıdır" dedi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.