Camilerde ilk cuma için 12 Haziran planlanıyor

Camilerde ilk cuma için 12 Haziran planlanıyor

AK Parti MYK toplantısında ele alınan 'normalleşme planı'na göre, camilerde ilk toplu cuma namazı için 12 Haziran tarihinin öngörüldüğü belirtildi. Sinema ve tiyatroların temmuzda açılması planlanıyor.

A+A-

Korona virüsü tedbirlerinin aşama aşama kaldırılması için yapılan takvim çalışmasında camilerde ilk cuma namazının 12 Haziran'da kılınması, sinema ve tiyatroların temmuz başında açılması, konserlerin ise ağustosa yapılmasının planlandığı belirtiliyor.

AK Parti MYK toplantısında ele alınan ‘normalleşme adımları'na ilişkin Hürriyet gazetesinden Gizem Karakış'ın haberine göre, 11 Mayıs'ta toplanacak Bakanlar Kurulu'nda vaka sayısı az olan illerde kısıtlamanın kaldırılmasının gündeme gelmesi ve Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda bir karar alınması bekleniyor. İstanbul, Ankara, İzmir ve Zonguldak'ın seyahat kısıtlamasının kaldırılacağı son iller olması bekleniyor.

EYLÜLDE UMRE

Sokağa çıkma kısıtlamalarının kademeli olarak kaldırılması, 65 yaş için serbest gün sayısının artırılması, kafe ve lokantaların belli sınırlamalarla hizmet vermesi planlanıyor. Camilerde cuma namazının fiziki mesafe ve maske zorunluluğu şartıyla, dış mekan ile birlikte topluca kılınmaya başlayabileceği tarih 12 Haziran olarak değerlendiriliyor. Planlamalar arasında umrenin ise eylülde yapılması yer alıyor.

Sinema ve tiyatro gibi etkinliklerin temmuzda başlaması, ağustos ayında açık hava konserleri, tiyatro gibi toplu etkinliklere sayı kısıtlaması ile izin verilmesi de planlar arasında.

SON AŞAMA OCAK 2021'DE

1 Eylül'den başlayıp yıl sonuna kadar devam edecek üçüncü aşamaya göre, 31 Aralık 2020'de kamu tam kapasite olarak çalışacak fakat bazı toplantılar telekonferans ile yapılacak. Okulların açılması, kapalı alanda konser, düğünlerin başlaması da üçüncü aşama dahilinde planlanıyor. Plana göre, hayatın tam olarak normale dönmesi 2021 yılı ocak ayının ilk haftası başlayacak dördüncü aşamayla gerçekleşebilecek. (Gazete Duvar)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.