Can Dündar ve Erdem Gül’den mektup var

Can Dündar ve Erdem Gül’den mektup var

Tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’le görüşen CHP’li Hilmi Yarayıcı, iki gazetecinin kendi el yazısıyla kaleme aldıkları mektupları paylaştı. Başbakan Davutoğlu’nun “Tutuksuz yargılanmalıydılar” sözlerini hatırlatan Can Dündar mektubunda, “Bu ısr

A+A-

MİT TIR'ları haberi nedeniyle tutuklanıp 26 Kasım'da Silivri Cezaevi'ne konulan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'le görüşen Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı, iki gazetecinin kendi el yazısıyla yazdığı mektupları Twitter üzerinden paylaştı.

Cumhuriyet Gazetesi Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın Başbakan Ahmet Dabutoğlu'nun “Tutuksuz yargılanmalıydılar” sözlerine atıfta bulunduğu mektubu şöyle:

“Sevgili dostlar, Başbakan son 1 haftada tam 5 kez, ‘Tutuksuz yargılanmamız' gerektiğini söyledi. Bu ısrara daha fazla dayanamayacağız. Bu aralar çıkmayı düşünüyoruz. Destek olan, mektup yazan, haber yollayan tüm dostlara selam olsun.”

can-dundar-mektup

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün ise “Umutsuz asla” dediği mektubu şu şekilde:

“Bu iyi ülkenin çileli ve iyi tüm insanlarına; hapiste ya da değil hepimiz adaleti, iyiliği ve haklılığı arıyoruz. Bu ülke adaleti, iyiliği ve hakkının verilmesine layık. Bunu haketmiş bir ülke. Şimdi biz bu arayışta tutuklanıp tecrit edildiğimiz için bir miktar devre dışı kalmış durumdayız. Ama kalbimiz ve düşücemiz hep bu arayışla dolu. Umutsuzluğun zamanı değil. Mutlu olmak için elde o kadar malzeme olmadığını biliyorum. Ama umutsuz asla. Tersine umutlu olmanın tam zamanı. Herkese dostça selamlar.”

erdem-gul-mektup

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.