CHP Hakkari'de kongreye gitti

CHP Hakkari'de kongreye gitti

Cumhuriyet Halk Partisi Hakkari’de kongreye gitti. 7 Haziran seçimlerinden sonra atamayla CHP il başkanlığına getirilen Aytekin Karahanlı CHP il başkanlığına seçildi.

A+A-

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda düzenlenen CHP'nin ikinci olağanüstü il kongresine CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Durankaya Belde Belediyesi Başkanı Fatih Keskin, CHP Hakkari il ve ilçe teşkilatı yönetici ve üyeleri katıldı. 

Saygı duruşu ve divan başkanının seçilmesinin ardından başlayan kongrede söz alan CHP Hakkari İl Başkanı Aytekin Karahanlı, 4 ay önce CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Hakkari İl Başkanlığına atandığını söyledi.

'CHP'nin daha önce bölgede sadece tabelası vardı' diyen Karahanlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip erdoğan ve AKP'yi ser bir şekilde eleştirdi.

Erdoğan'ın CHP'yi Sivas'ın dışına çıkmamakla eleştirdiğini anımsatan Karahanlı, "Şimdi soruyorum Sayın Erdoğan partini Sivas ilinin dışına çıkabiliyor mu. AKP Hakkari'de sadece tabela partisi haline gelmiştir. 13 yıldır sadece bizi kandırdın. Barış dedin. Bu işi ben çözecem dedin. Kürt sorunu benim sorunumudur dedin. Kürtler bu toprakların asli unsurlarıdır dedin. Ama ne yazık ki sadece bizi kandırdın” şeklinde konuştu.

CHP Teşkilatlardan sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ise, 1 Kasım için yeni bir bildirge hazırladıklarını söyledi.

Bingöl,”Biran önce Türkiye'nin bütünlüğünü birliğini bin yıldan beridir kardeşlik duygularını yaşayan insanların huzuru buzumlasın bu sorun çözülsün. Çözüm süreci ile yola çıkıldı. Öncülüğünü ise iki siyasi parti yaptı. Bu sorunun çözülmesi için çok mutlu olduk. Kim çözüm sürecini çözüyorsa çözsün yeter ki sorun çözülsün diyoruz. Çözüm süreci başlatıldığında bizim sayın genel başkanımız çok samimi bir şekilde bu sorun çözülsün ben size bir kredi açıyorum ne gerekiyorsa yapacam dedi. Ama o zamanın başbakanı benim sizin sürecinize ihtiyacım yok diyor. Ancak biz halen çözüm sürecinden yanayız” diye konuştu. 

CHP'nin yeni yönetimini tebrik eden Bingöl, Karahanlı ve ekibine başarılar diledi.

Yapılan konuşmaların ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mesajı okundu. 

Tek liste halinde gidilen seçimlerde daha önce atama ile CHP il başkanlığına getirilen Aytekin Karahanlı CHP Hakkari İl Başkanlığına seçildi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.