CHP Yüksekova raporunu açıkladı

CHP Yüksekova raporunu açıkladı

Van ve Yüksekova'da 26-29 Ağustos tarihleri arasında incelemelerde bulunan CHP heyeti, hazırladığı raporu yayınladı.

A+A-

Van ve Yüksekova'da yaptıkları incelemenin sonuçlarını raporlaştıran CHP heyeti, bölgede yaşanan çatışmalı süreci, Yüksekovalı bir yurttaşın, "3 dönem AKP'ye oy verdim. Bu dönem vermedim diye bu adam biz Kürtleri niye öldürüyor?" sözleriyle özetledi.

CHP heyetinden Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın ve İstanbul Milletvekili Ali Şeker yer aldı. Heyet, parti örgütleri, belediye başkanlıkları, valilikler, kaymakamlıklar, sivil toplum örgütleri, basın kuruluşları, hastane ve esnaf ile temaslarda bulundu. Van ve Yüksekova halkının yerel ve genel seçimlerde AKP'ye oy vermediği vurgulanan raporda, bunun için de bölgede planlanan projelerin ve yatırımların durdurulduğu belirtildi. Raporda, bölgede tarım ve hayvancılığa ilişkin yeni düzenlemelerin yapılması gerektiği belirtildi.

'90'lı yılların travması atlatılmamış'

Bölge halkının 90'lı yıllarda yaşananların travmasını atlatamamış durumda olduğu belirtilen raporda, "Sürekli o yıllara atıfta bulunarak değerlendirmelerde bulunuyorlar. Genel kanı, bu dönemin doksanlı yılların sonundan daha da ağır seyredeceği. Çünkü müthiş bir toplumsal gevşeme var. İnsanlar yurttaşlıklarını tartışır noktaya gelmişler" denildi.

'Oy vermedik diye öldürüyorlar'

Raporda, şu ifadeler yer aldı: "Bölgeye halkın hem sosyo-ekonomik durumu hem de psikolojik durumunun düzelmesi adına acilen barış gelmeli. Kirli hesaplarla bölgeyi karıştırmak isteyenler acilen ellerini bölgeden çekmeli. Yüksekovalı bir vatandaşın kurduğu cümle esasen durumu net olarak özetliyor: '3 dönem AKP'ye oy verdim. Bu dönem vermedim diye bu adam biz Kürtleri niye öldürüyor?'"DİHA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.