CHP’den 81 ilde zamlara tepki

CHP’den 81 ilde zamlara tepki

CHP, başta akaryakıt zammı olmak üzere son dönemde ardı ardına gelen zamları 81 ilde yaptığı eşzamanlı açıklama ile eleştirdi.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 81 il örgütü yaptıkları eş zamanlı basın açıklamasıyla zamlara tepki gösterdi.

AK Parti iktidarında biri Saray’ın Türkiye’si, diğeri vatandaşın Türkiye’si olmak üzere iki Türkiye olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Saray’ın şaşalı ışıklarından, işsiz gençlerin sürüklendiği depresyon görünmüyor. Yoksulluk nedeniyle yıkılan yuvalardan yükselen feryat duyulmuyor. Açlıktan midesi guruldayan işçinin, emeklinin isyanı ulaşmıyor. Saray’ın Türkiye’si, satamadığı için ürününü dalından toplamayan çiftçiden de zam üstüne zam gelen ürüne erişemeyen tüketiciden de bihaber” denildi.

‘AKARYAKIT ZAMMI İĞNEDEN İPLİĞE HER ŞEYE MİSLİYLE YANSIYACAK’

Vatandaşın Türkiye’sinin “yangın yeri” olduğu ifade edilen açıklamada cumhurbaşkanına verilen özel tüketim vergisini artırma yetkisi şu ifadelerle eleştirildi: “Erdoğan, ÖTV’yi arttırma yetkisini ilk olarak akaryakıtta kullandı. Bir gece yarısı operasyonuyla akaryakıt 6 TL zamlandı. Şimdi bu zam, iğneden ipliğe her şeye misliyle yansıyacak. Enflasyon daha da coşacak. Çakma ekonomist, bozduğu ekonomiyi memura, işçiye, emekliye, vatandaşa yüklediği vergiler ve zamlarla düzeltmeye çalışıyor. Millete çay kaşığıyla verdiğini kepçeyle alıyor.”

TÜRKİYE’Yİ NERON’DAN CHP KURTARACAK

Açıklama şu ifadelerle son buldu: “Bu zulüm karşısında ezilen vatandaşlarımıza sesleniyoruz: bu yangını kimin çıkardığını biliyoruz. Türkiye’yi Neron’dan kurtaracak, yangını söndürecek olan parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Biz halkın partisiyiz. Saray ile halk arasındaki duvarı biz kaldıracağız. Halkın iktidarını biz kuracağız.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.