Cizre karakollarla çevreleniyor

Cizre karakollarla çevreleniyor

Cizre'de var olan karakollara ek olarak 4 okul ve Orman İl Müdürlüğü binaları da karakola dönüştürülüyor. Bunun yanında bir çok noktaya da polis noktaları kuruluyor.

A+A-

 

 

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 87 gün süren "sokağa çıkma yasağı" kısmi olarak kaldırılırken, kentte yeni karakolların yapılması planlanıyor. Yafes Mahallesi'nde Sınır Karokulu, Nur Mahallesi'nde tank taburu ve Garnizan Komutanlığı, ilçe merkezinde Polis Çocuk Şube Müdürlüğü yine Yafes Mahallesi'nde Emniyet Müdürlüğü ek binası, Konak Mahallesi'nde de Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu Cizre'de, şimdi de 5 yeni karakol yapımına başlandı.

Belediye Kültür Merkezi'de polis noktası olarak kullanılıyor

İlçenin Nur Mahallesi'nde bulunan Atatürk Lisesi, Cudi Mahallesi'nde bulunan eski Karayolları Müdürlüğü ve Endüstri Meslek Lisesi, Sur Mahallesi'nde bulunan İsmail Ebuliz ilk Öğretim Okulu ve Yafes Mahallesi'nde bulunan İmam Hatip Lisesi binaları karakola dönüştürülüyor. Karakollara dönüştürülecek olan binaların etrafı yüksek beton bloklarla çevrilmiş durumda. Kenttin Yafes Mahallesinde bulunan Çevre Yolu üzerine ve Dörtyol parkının ortasına polis noktası kuran kolluk kuvvetleri, sık aralıklarla çevreden geçen araçları durdurarak, yurttaşları GBT kontrolünden geçiriyor. (DİHA)

 

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.