Çukurca'da Reng-i Hakkari rüzgarı

Çukurca'da Reng-i Hakkari rüzgarı

Hakkari Valiliği ve Hakkari Belediyesi Reng-i Hakkari sanat topluluğu senfonisi, Hakkari’nin Çukurca ilçesinde muhteşem bir konser verdi.

A+A-

Çukurca hükümet konağı önünde halkla birlikte iftar açan 85 kişilik Reng-i Hakkari sanat topluluğu senfonisi ekibi daha sonra sahneye çıktı. Konser, Reng-i Hakkari sanat topluluğu sunucusu Ümmihan Keskin'in sonumu ile başladı. 

Hakkari yöresine ait slayt gösterisi, berze erbane topluluğu, Reng-i Hakkari solistlerinden Fidan Koç, Mahmut Duman, Rıdvan Tekbaş, Mesila Taş, Beyan Bor ve Leyla Uçar birbirinden güzel Türkçe ve Kürtçe şarkılar seslendirdi. Ardından sahneye çıkan Reng-i Hakkari sanat topluluğu 10 farklı yörenin halk oyunlarını sergiledi. 

Burada konuşan Çukurca Kaymakamı Temel Ayca, "Çukurca'nın dışarıda olmadığını burada bir kez daha gördük. Kültüre ve sanata çok değer veren bir yer. Bu açıdan bizde bu değerleri sizlerle paylaşmak istiyoruz. Çukurca'ın Türkiye'nin farklı yerlerinde de tanıtılmasını istiyoruz. Bu tarz programları bizim için çok önemlidir. Biz de elimizden geldiği kadar bu programlara yer vermeye çalışıyoruz. Reng-i Hakkari sanat topluluğu gerçekten güzel bir program sondu ve kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.(İHA)

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.