Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sizin milletle de bayrakla da sorununuz var

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sizin milletle de bayrakla da sorununuz var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarla yaptığı toplantıda, HDP için, “Hani sizin bayrakla sorununuz yoktu? Kimi aldatıyorsunuz? Sizin milletle de sorununuz var, bayrakla da sorununuz var, vatanla da sorununuz var, devletle de sorununuz var” ifadelerini kullandı.

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Sarayı'nda 11. kez muhtarlarla yaptığı toplantıda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

‘Operasyonlar devam edecek'

“Maalesef terör bayram günlerinde de can almaya devam etti. Hiçbir kutsalları olmayan, Müslümanların kutsallarına saygı göstermeyen bu teröristlerle mücadeleyi sonuna kadar sürdürmek de kararlıyız.

“Güvenlik güçlerimiz operasyonlarına ara vermeksizin devam ediyor. Burada durmayacağız. Rehavet yok, devam edeceğiz.

‘Buna göz yumamayız'

“Taziye evleri adı altında depoları var, mühimmat depoları var ve o mühimmat depolarını da biz aynen onları da yerleyeksan ediyoruz. Oralar bir taraftan bombalanıyor, bir taraftan oralar da temizleniyor. Çünkü buralarda esnafımızı oraya çağırıp orada onları haraca bağlayan, onlardan tehditle paraların alındığı herhalde birçoğunuzun malumudur. Biz buna fırsat veremeyiz, buna göz yumamayız.

“Şu anda bunlar bir süre böyle belki devam edecekler ama biliniz ki bunlar son çırpınışlardır. İnşallah bunun da sonuna kadar giderek hesabını milletimiz adına sormaya devam edeceğiz. Şehitlerimiz adına sormaya devam edeceğiz.

“Türkiye kendisine uzanan her dost elini samimiyetle kavrayacak öz güvene sahip bir ülkedir. Ama bu devletin, kendisine silah doğrultanları, ülke içinde paralel yapılar kurmaya çalışanları da cüretlerine pişman edecek güce sahip olduğunu herkes çok iyi bilmelidir.

“Bunlar sadece benim Kürt kardeşlerimin istismarını yapıyor. Terör örgütünü arkasına alanlar hendek kazmaktan başka ne yaptı? Cizre, Silopi, Nusaybin'deki kardeşim kaçıyor mu, kaçıyor. Bunlar kaçırıyor.

 ‘Yerli ve milli vekil' tanımı

“İstanbul'daki mitingimizde yerli olmanın, milli olmanın üzerinde durmuştum. Bunun üzerine birileri yerli kimdir, millilik nedir gibi tartışmalar başlattı. Bundan rahatsız olanlar oldu. Benim bölgede ve ülkemizin dört bir yanında yaşayan her vatandaşım gibi Kürt kardeşlerimde Zaza kardeşlerimde yerlidir, millidir, bu ülkenin bu vatanın öz evladıdır. Tıpkı Türk, Türkmen kardeşlerim gibi. Arap, Laz, Boşnak, Abhaz, Roman kardeşlerim gibi. Terör örgütü ile bir defa burada çok büyük farklılıklar var. O vatandaşlarım benim bu ülkenin değerleri ile hemhal oluyorlar.

“Diyorlar ki; Ben her ne kadar Kürtsem vatanımı, bayrağımı seviyorum, milletimi seviyorum, devletimi seviyorum diyorlar. Ama terör örgütü kendilerini nasıl gösterirlerse göstersinler yerli değildir, bu ülkenin ve bu milletin bir parçası asla değildir. Hangi adla hangi kisve ile olursa olsun, ülkemizin kazanımlarına saldıranlar, birliğine bütünlüğüne kastedenler bu vatana ait değildir, isterse parlamentonun içinde olsun.

‘Türk bayrağı yok'

“Hamburg'da toplantı yapıyorlar. Trinidad'ın bayrağı asılı o toplantıda ama Türk bayrağı yok. Japonya'nın bayrağı asılı ama Türk bayrağı yok. Hani sizin bayrakla sorununuz yoktu? Kimi aldatıyorsunuz? Sizin milletle de sorununuz var, bayrakla da sorununuz var, vatanla da sorununuz var, devletle de sorununuz var.

“Terör örgütüne dolaylı ve doğrudan destek veren yayın organlarının sahipleri de bu tavırlarıyla yerli olmadıklarını gösteriyorlar. İstanbul'un en mutena köşelerinde yaşıyor olmak, holdinglerin, kıymetli mülklerin sahipleri olmak, yerli ve milli dairesinde bulunmanızı sağlamaz.

“Terör örgütü kendilerini nasıl gösterirlerse göstersinler yerli değildir, bu ülkenin ve bu milletin bir parçası asla değildir. Hangi adla, hangi kisveyle olursa olsun ülkemizin kazanımlarına saldıranlar, birliğine, bütünlüğüne kastedenler bu vatana ait değildir, isterse parlamentonun içinde olsun.

‘İkinci bir bayrak tanımıyoruz'

“İkinci bir bayrak tanımıyoruz. Dedim ya adamların afedersiniz o teröristlerin cesetlerine sardıkları paçavra belli. O işte özlemini duydukları kendilerine ait bayraklarıdır. Bir de diyor ki utanmadan, sıkılmadan ‘bizim bayrakla sorunumuz yok.' Peki yaptığınız bu ne? Hamburg'da yaptığınız ne? İşte ispatları ortada.

“Siz bu milleti aldatırız diye birkaç tane Türk bayrağı sallamakla bu milleti aldatamayacaksınız. 7 Haziran'da bunu başardınız ama 1 Kasım'da inanıyorum ki benim milletim buna prim vermeyecek.

Aydın Doğan

“Bir Conrad meselesi anlatmıştım biliyorsunuz, bana söylediklerinizi anlatmıştım. Bunların hepsini inkar ediyor. O inkar etti, bütün kirli çamaşırları şimdi her taraftan piyasaya dökülmeye başladı mı? Her şeyleri.

“Bu ülkeyi, devleti nasıl soyup soğana çevirdiğine dair her şey dökülmeye başladı mı? Sen busun. Kimin bu ülkede dürüst, kimin dürüst olmadığına zaten bu millet şahittir. Tayyip Erdoğan yalandan en fazla kaçınan insandır, ama siz bütün hayatınızı yalan üzerine inşa ettiniz. Şimdi de ‘ben böyle demedim' diyorsunuz. Şimdi herkes çıkıyor, nerede ne yaptınız ortada.

“Teröristleri ekranlara çıkarmak suretiyle, cici kız diye gösteren sizsiniz. Onlar için her türlü yolu meşru kılan sizsiniz. Ve iftira atmakta üzerinize zaten yok. Tayyip Erdoğan'a oradan mektup göndermene gerek yok.

“Senin o gönderdiğin mektupların kıymeti harbiyesi yok. Kimin nerede, niçin çalıştığı bellidir. Vatanı için çalışanlar da bellidir, kendi saltanatı için çalışanlar için bellidir. Şimdi biz diyoruz ki, milletime sesleniyorum. Gelin hep birlikte 1915'te Çanakkale'de 1920'de Büyük Millet Meclisi'nin açılışındaki inançla azimle, birlik ve beraberlik umuduyla 2023 hedeflerimize hep birlikte yürümeye devam edelim.”İMC

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.