Davutoğlu, Cameron’la telefonda görüştü

Davutoğlu, Cameron’la telefonda görüştü

Başbakan Davutoğlu, Britanya Başbakanı Cameron ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

A+A-

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Britanya Başbakanı David Cameron ile telefonla görüştü.

Görüşmeye ilişkin Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada Başbakan Davutoğlu'nun Cameron'a, Suriye'deki çatışma ortamının Türkiye'nin ulusal güvenliğine oluşturduğu tehditler ve bu çerçevede IŞİD'in faaliyetlerini anlattığı belirtildi.

Açıklamada Davutoğlu'nun Cameron'a PKK ve DHKP-C'ye yönelik operasyonlar konusunda da bilgi verdiği belirtilerek, “Terörle mücadelede işbirliğinin ve Suriye kaynaklı tehditler karşısında müttefiklerimizin ülkemizle dayanışmasının önemine değinmiştir” denildi.

Suriye'de bir geçiş hükümeti kurulmasına da değinildiği belirtilen açıklamanın devamında  şunlar ifade edildi:

“İki Başbakan, İngiltere'nin eğit-donat programına dahil olma isteği çerçevesinde, buna ilişkin sürecin tamamlanma aşamasında olmasından duydukları memnuniyeti dile getirmişlerdir. Birleşik Krallık Başbakanı Cameron, ülkemizin terörle mücadele bağlamında yürütmekte olduğu faaliyetler ve operasyonlara ülkesinin tam desteğini ifade etmiş, Suriye'deki çatışma ortamının sona erdirilmesi ve IŞİD'le mücadele konusunda ülkemizle işbirliğini bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da sürdüreceklerini aktarmış, bu süreçte ülkemizin maruz kaldığı güvenlik tehditleri karşısında ülkemizle müttefiklik dayanışması içinde olduklarını yinelemiştir.”/İMC

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.