Davutoğlu: Kilis’e roketleri IŞİD attı, anında karşılık verildi

Davutoğlu: Kilis’e roketleri IŞİD attı, anında karşılık verildi

Kilis’e düşen 8 roket mermisinin IŞİD tarafından atıldığı açıklandı.

A+A-

Konu ile ilgili konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Angajman kuralları çerçevesinde misliyle ve daha fazlasıyla mukabele edildi,” dedi. Davutoğlu, Suriye'deki ateşkese de dikkati çekerek, “Bu durum ne kadar kırılgan olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor,” dedi ve IŞİD'in ateşkesin tarafı olmadığını söyledi.

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye tarafından Kilis'e düşen ve biri çocuk iki kişinin ölümüne neden olan roket mermileriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, “Türkiye kendisine yönelik her türlü saldırıya anında mukabelede bulunacaktır” derken, şunları söyledi:

“Angajman kuralları çerçevesinde misliyle ve daha fazlasıyla mukabele edildi. Türkiye'ye yönelik saldırılara en şiddetli şekilde karşılık için TSK'ya talimat verildi. Bu durum Suriye'deki ateşkesin ne kadar kırılgan olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor. Zaten DEAŞ bir ateşkes tarafı değildi. DEAŞ ile ılımlı muhalefet arasında çatışmalar söz konusuydu. Bu çerçevede, Türkiye'ye yönelik her türlü saldırıya dediğim gibi anında mukabelede bulunacaktır.”

Suriye'den ateşlenen sekiz füzenin Kilis'e düşmesi sonucu biri çocuk biri kadın olmak üzere iki kişi hayatını kaybetmiş, üç kişi de yaralanmıştı.

Türkiyeli güvenlik kaynakları, füzelerin IŞİD mevzilerinden ateşlendiğini tespit edilmesi üzerine angajman kuralları çerçevesinde karşılık verildiğini söylemişti.

AB ile görüşmeler

Başbakan Davutoğlu ayrıca Avrupa ile temaslar sonucu sığınmacılar ve vize muafiyeti gibi konulara ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu, Avrupa ülkeleriyle yapılan görüşmelerde varılan uzlaşma çerçevesinde, Türkiye'deki sığınmacıların sayısının artmayacağını söyledi.

Davutoğlu, Avrupa Birliği ülkelerince verilecek 3 milyar Euro tutarındaki fonun önümüzdeki hafta devreye gireceğini ifade etti.

Davutoğlu ayrıca, Avrupa Birliği ile varılan mutabakat sonucunda, Haziran ayında Avrupa Birliği ülkelerinde vize muafiyetinin başlayacağını söyledi.;(İMC)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.