Davutoğlu’ndan koalisyon mesajı

Davutoğlu’ndan koalisyon mesajı

Başbakan Davutoğlu, “Yeni senaryolar yazmaktansa bir an önce AK Parti öncülüğünde bir yeni hükümetin oluşumu için gayret sarf etmek durumundayız. Evet, bu hükümet de AK Parti öncülüğünde kurulacak” dedi.

A+A-

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın bayramlaşma programında konuştu.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

‘Kimse hızımızı kesemeyecek'

“Birileri, yüzde 41 gibi yüksek bir oran almamıza rağmen 4 partili bir meclis oluşması sebebiyle tek parti iktidarı olmamamız dolayısıyla neredeyse bayram ettiler, şenlik yapmaya kalktılar 8 Haziran sabahı. Ama bir aylık süreç gösterdi ki Türkiye'de siyasetin de Türkiye'nin de gönül coğrafyasının kaderi, anahtarı hala ve bundan sonra da daima AK Parti'nin elinde olacak.

“7 Haziran akşamı AK Parti'nin tek parti iktidarı olamaması dolayısıyla şenlik yaşayanlar ve yüzde 60'lık bloktan bahsedenler bilsinler ki arkamızda müminlerin mazlumların duası varken kimse bu hareketi durduramayacak, kimse hızımızı kesemeyecek.

‘Yüzde 60'lık blok iddiası çöktü'

“Biz milli iradeden ve milli iradenin gereğini yapmaktan bahsederken, onlar önce yüzde 60'lık bir bloktan bahsettiler. Sanki bu üç partiye oy verenlerin hepsi ortak bir hedef için oy vermiş gibi hayali bir vehimden, bir yüzde 60'lık bloktan bahsettiler. Biz ise soğukkanlı bir şekilde, ilkeli bir tutumla Meclis Başkanlığı seçimlerine hazırlandık. Sonuç ne oldu? Meclis Başkanı yine AK Parti'den seçildi ve yüzde 60'lık blok iddiası olduğu yerde çöktü.

“Şunu hesap ediyorlardı; diyorlardı ki ‘Cumhurbaşkanımız orada devletin başında ama Meclis Başkanı ya da Başbakan başka partilerden çıkacak, Cumhurbaşkanımız izole edilecek', bunu hesap ediyorlardı ama olmadı. Başbakanlık için değişik senaryolar gündeme getirdiler, dönüşümlü başbakanlıktan bahsettiler ama bunlar da başarıya ulaşmadı, ulaşmayacak.

“Milli irade şunu gösterdi: yüzde 41 ile ve en yakın partiye yüzde 16 puan fark ile Meclis Başkanlığı'nı da Başbakanlığı da hak eden ve bu hak ettiği sorumluluğu da hakkınca taşıma kudretine sahip yegane parti AK Parti'dir.

‘Muhalefet parti liderlerine sesleniyorum'

“Onun için zamana oynamak, onun için sürekli kapıları kapatmak ya da da değişik alternatifler üzerine yeni senaryolar yazmaktansa bir an önce AK Parti öncülüğünde bir yeni hükümetin oluşumu için gayret sarf etmek durumundayız. Evet, bu hükümet de AK Parti öncülüğünde kurulacaktır.

“Şimdi bu bayram gününde muhalefet parti liderlerine sesleniyorum. Heybelerinde ne varsa, ülkemizin geleceği için paylaşmak için ortaya koysunlar. Bu ülkenin kaybedecek bir saniyesi dahi yok. Onun için zamana oynamak, sürekli kapıları kapatmak ya da yeni senaryolar yazmaktansa AK Parti öncülüğünde yeni bir hükümet için gayret etmek zorundayız.

“Bakanlar Kurulu hiçbir vakit kaybetmeksizin ülke hizmetine devam edecek. Ümit ederim ki en kısa zamanda milletimizin desteğini almış bir hükümet kurulmuş olur.

‘Ortak bir deklarasyona imza atalım'

“Bu çerçevede de bütün partilere çağrımız şudur; özellikle de HDP'ye. Şiddet ile terör ile aralarına bir mesafe koymak durumundalar.

“Gelin hep beraber 4 partinin liderleri olarak ortak bir deklarasyona imza atalım ve diyelim ki; Türkiye'de, demokrasinin en iyisinin yaşandığı bu ülkede genel seçimler gerçekleştikten sonra artık 4 parti de şiddete ve teröre karşı barışın ve demokrasinin, hakkın, adaletin ve bu ülke kalkınmasının yanında ve önünde olacaktır.

‘AK Parti milli iradeye gitmeye hazır'

“İnşallah hükümet kurulursa AK Parti kadroları gece gündüz çalışmaya hazırdır; hükümet kurulmazsa milli iradeye gitmeye hazırdır.

“AK Parti kadroları seçim deyince, milli irade deyince hemen ayağa kalkıyor, heyecanlanıyor maşallah.”/İMC

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.