DBP'den savaşa karşı 5 dakikalık eylem çağrısı

DBP'den savaşa karşı 5 dakikalık eylem çağrısı

Demokratik Bölgeler Partisi, savaşa karşı bugünden itibaren her gün saat 15.00'te 5 dakikalık iş durdurma eyleminin yapılacağını açıkladı.

A+A-

DBP Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, çatışmalı ortamın son bulması amacıyla 'Hemen barış demek için 5 dakika savaşın ve ölümlerin sonuçlarını düşünmeye çağırıyoruz' sloganıyla her gün 5 dakikalık iş durdurma eylemi yapılacağı belirtildi.

DBP'den yapılan açıklama şöyle:

"Savaş politikalarına karşı hiçbir insan sessiz kalmamalı. Bunun için 20 Ağustos Perşembe günü başlamak üzere hergün saat 15.00'te tüm örgüt ve kurumlarımızın da dahil olacağı , halkımızın da bilgilendirilip dahil edileceği 5 dakikalık iş durdurma eylemi yapılacaktır. 'Hemen barış demek için 5 dakikalık savaşın ve ölümlerin sonuçlarını düşünmeye çağırıyoruz' şiarıyla düzenleyeceğimiz bu eylem başta şehir merkezi olmak üzere yaşamın tüm alanlarında yaşama geçirilmelidir. Hergün saat 15.00'te 5 dakikalığına şoför arabasını, fabrika işçisi makinelerini, inşaatçılar işini, esnaf satışını, memur yazışmasını, her kim ne iş yapıyorsa yaptığı işi durdurmalıdır." 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.