Dede, Efkan Ala Yasası Ağrı Ve Yüksekova'da Kendini Gösterdi

Dede, Efkan Ala Yasası Ağrı Ve Yüksekova'da Kendini Gösterdi

Dün gece Yüksekova'da çıkan olaylar üzerine HDP, DBP ve sivil toplum örgütleri bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında halkın provokasyonlara gelmemesi gerektiği belirtildi.

A+A-

YÜKSEKOVAGÜNDEM

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dün gece sabaha kadar polis ile göstericiler arasında yaşanan gerginlik HDP, DBP ve sivil toplum örgütlerini harekete geçirdi.

Eski Kışla mahallesine giden HDP'liler buradan Cengiz Tople caddesi üzerinde bulunan DBP ilçe binası önüne kadar yürüdü.

Açıklamaya Yüksekova Belediye Eşbaşkanı Ruken Yetişkin, HDP, DBP, DTK ilçe eşbaşkanları, İHD ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

Burada kitleye Kürtçe seslenen Gever Kent Meclis Eşbaşkanı Şerafettin Dede, Avrupa Parlamentosunda geçen ermeni soykırıman dikkat çekerek; aynı soykırımı AKP Hükümeti Kürtler üzerinde yapmaya çalışıyor.' dedi.

02

'EFKAN ALA'NIN YASASI AĞRI'DA VE YÜKSEKOVA'DA KENDİNİ GÖSTERDİ'

Dede, İlçede dün geceden beri yapılan baskınlar sabah saatlerine kadar sürdü. Sabaha kadar rastgele evlere atan gaz bombaları ve silahlarla tarandı. Yapılan bu vahşeti sabah olay yerine gittiğimizde hamile bir kadının yatak odasında boş kuvan mermisi bulduk. Herkes çok iyi bilsin ki Efkan Ala'nın yasası Ağrı'da ve Yüksekova'da kendini gösterdi' dedi.

Dede; Gelin görün Askeri konvoyu geçtiği yol neresi gidin kendi gözlerinizle görün. Yüksekova Kaymakamlığı değil polis kaymakamı Yüksekova'yı temsil etmiyor. Eğer Yüksekova'yı temsil etseydi, bugün o da bu evin önünde olacaktır. Saldırıların olduğu yerde bulunan evlerde kalanlar kendilerini kurşunlardan gizlemek için mutfak ve banyolarda gizlemişlerdi.İnsanların bile yaya olarak gidemediği yolda nasıl konvuy  o yolda gidiyor.' şeklinde konuştu.

'AKP'nin kirliliğini ve provakasyonlarını herkes görsün' diyen Dede, Kürt halkı sana boyun eğmeyecektir.  Yapılan ev baskınlarında gözaltınan alınan gençlerimiz işkenceler yapılıyor. Bu da HDP'nin AKP'nin kalbine bıraktığı korkudur. Bir halk devletinden korkarsa o devlet zalimdir, gaddardır. O devlet bu milletin devleti olamaz.  Yıllardır sayın Abdullah Öcalan söylüyor. Biz istemiyoruz bir devletin milleti olmaya, devlet gelsin bir milletin devleti olsun halkının hizmetinde yer alsıın' dedi.

Dede; AKP hükümeti bilerek insanlarımızı bir provakasyonun içine çekmeye çalışıyor. Kürt halkını ayaklandırıyorsun. 2,5 yıldır savaş durmuş tekrardan başlatıyorsun ama bu AKP'nin kirliği oyunan ve provakasyonlarına gelmeyecektir'. Dedi.

Yapılan açıklamadan sonra kitle sessizce dağıldı. 

01

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.