DEM Parti aday adayı Gülcan Ceylan, projelerini anlattı

DEM Parti aday adayı Gülcan Ceylan, projelerini anlattı

DEM Parti Yüksekova Belediye Başkan aday adayları kendilerini tanıtıp projelerini anlatmaya devam ediyor.

A+A-

MUSA DÜZENCİ / YÜKSEKOVAGÜNDEM

1 - Sizi tanıyabilir miyiz? 

"Büyükçiftlik ( Xırwate ) beldesinde doğdum. Yurtsever bir aileye sahibim ve o ideolojiyle büyüdüm. İki üniversite okudum. Hakkari Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı ve Eskişehir Anadaolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldum. 2015 ve 2016 yılları arasında partide çalışmalara katıldım. Aktif olarak ise 2019 yerel seçimlerinde Büyükçiflik Beldesinde Belediye Eşbaşkan Adayı oldum. Halen Büyükçiflik beldesinde belediye meclis üyesi olarak devam ediyorum. En son Yüksekova HDP ilçe yönetiminde 1 dönem yönetici olarak çalışmalarda yer aldım"

2 - Neden DEM Parti? 

"Demokratik ve özgürlükçü paradigmayı savunan, her kesimden insanı kucaklayan ve eşit temsiliyete sahip olan bir parti olduğu için DEM Parti. Gerek toplumda, gerek siyasal partide; kadınların artık erkeklerin yedeği olmaktan çıkması ve asıl unsur olarak öncü güç olarak görülmesi ve kadınlara söz ve karar alma hakkının mücadelesini vererek ve bunu günümüze kadar da taşımış olması çok önemli bir husustur. Bunun en büyük örneği eş genel başkanlığı, parti il ve ilçe eş başkanlığı, belediye eş başkanlıklarıdır"

3- Aday olmaya nasıl karar verdiniz?

"Yıllardır aktif olarak parti çalışmalarında yer alıyorum. Çok gözlem şansım oldu. Halkın ihtiyaç ve isteklerini gördüm. Neler ne yapabileceğimi düşündüm. Yerel yönetimlerde bulunarak halkımızla beraber bunun mümkün olduğu düşüncesiyle; yerel yönetimlerde kadın özgürlükçü paradigmamızı hayata geçirmek, söz ve karar alma mekanizmalarında yer alarak kadın iradesini siyasete taşımak için ‘Ben de varım’ dedim"

4 - Aday olduktan sonra nasıl tepkiler aldınız? 

"Hem olumlu hem de olumsuz tepkiler aldım. Olumsuz tepkiler; belediyeciliğin sadece erkekler tarafından yapılabildiği düşünceler üzerinde oldu. Tabi çok olumlu tepkiler de aldım. Kadınların daha kapsayıcı ve detaylı çalıştıkları yönünde iyi karşılandım. Gerek genç kadınlar gerekse annelerimiz tarafından büyük moral ve destek aldım. Partide yıllardır tanıdığım ve çalışma yürüttüğüm arkadaşlarımın da büyük desteğini görüyor ve hissediyorum. Yapılan destekler ve moraller bizler de güç veriyor."

5 - Yüksekova için projeleriniz nelerdir ? 

"2 dönemdir halkın iradesine kayyım atanıyor. Her gelen kayyım ise yüklü miktarda borçlar bırakarak arkasını dönüp gidiyor. Bildiğiniz gibi kayyım atanan bölgelerde belediye nüfus bazında en fazla borcu olan Yüksekova Belediyesi’dir. Bizler belediyeye geçtiğimiz takdirde; önceliğimiz kayyım tarafından kapatılan kurumlarımızı yeniden açmak olacaktır. Yıllardır bizim tamamlamamıza engel olan, kayyımın da yarıda bıraktığı yol ve su sorunun çoktan çözülmesi gerekirken, halk yıllardır su ve yol sorunuyla karşı karşıya. Yeni projeleri devreye koyabilmemiz için öncelikle yarıda bırakılan projeleri hayata geçirmemiz gerekiyor. Ancak bu şekilde yeni projelerimizin alt yapılarını oluşturabiliriz. Tabi yapacağımız projeler içerisinde halkın ihtiyacına cevap verebilecek kurumlar ve yeşil alanlar inşa etmek olacak." 

6- Son olarak vermek istediğiniz bir mesaj var mı ? 

"Halkın iradesini yıllardır gasp edenlere buradan sesleniyoruz; sizler halkın seçtiği belediye eşbaşkanlarını cezaevlerine atıp cezalandırabilirsiniz, belediyelerimize kayyım atayabilirsiniz fakat halk her zaman olduğu gibi bu sefer de iradesine, belediyelerine sahip çıkacaktır. Halkın seçim günü iradesini en güzel şekilde göstereceğinden eminiz."

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.