DEM Parti, Van ve ilçe belediye eşbaşkan adaylarını tanıttı

DEM Parti, Van ve ilçe belediye eşbaşkan adaylarını tanıttı

DEM Parti Van il örgütü, 31 Mart Yerel Seçimlerinde aday göstereceği il ve ilçe belediye eşbaşkan adaylarını tanıttı.

A+A-

DEM Parti’nin Van belediye eşbaşkan adaylarının tanıtıldığı etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, “Kürtlerin malını çalan atanan kayyumları 31 martta el birliğiyle geldikleri yere geri göndereceğiz” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlerde aday gösterdiği Van eşbaşkan adayları, binlerce kişi tarafından Gevaş ilçesi çıkışında karşılandı. Burada çekilen halay sonrası yüzlerce arabayla konvoy oluşturularak İskele Mahallesinde bulunan Altınpalas düğün salonuna geçildi.

Düğün salonu önünde bekleyen binlerce kişi araçlarından inenlerle birlikte salona geçti. Burada özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına yapılan saygı duruşu sonrası DEM Parti Van Belediye Eşbaşkan adayları tanıtıldı.

ŞEDAL ‘KAYYUMLARI GELDİKLERİ YERE GÖNDERECEĞİZ’

Aday tanıtımında konuşan DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Neslihan Şedal,  31 Mart’ta kayyımları geldikleri yere göndereceklerini belirterek, “Mücadelemizde büyük emekleri olan başta kadınlar ve gençler olmak üzere herkese selamlarımı gönderiyorum. Yüz yıldır Kürt halkının dili ve kültürü inkar ediliyor. Kürt halkının dilinden ve kültürden korkuyorlar. Biz Kürdüz ve dilimiz de Kürtçedir. Bunun için direnen bütün Kürtlere buradan bin selam olsun. Ayrıca bugün Sayın Öcalan şahsında toplumun tüm kesimlerinde tecrit politikası devreye koymak istiyorlar. Kürt halkı bu tecridi tarumar edecektir. Kürtler bu kirli politikaları teşhir etmeye devam ediyor. Bu kirli zihniyete en büyü cevabı 31 Mart’ta vereceğiz Kayyumları geldikleri yere geri göndereceğiz. Zaman özgürlük zaman hepimize başarılar diliyorum” diye konuştu.

ZEYDAN ‘TECRİT ÇÖZÜMÜN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL’

DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Abdullah Zeydan ise Abdullah Öcalan’a uygulanan mutlak tecridin kırılması için başlatılan eylemlere değinerek, 81 gündür tutsaklar, Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılması için açlık grevi eylemini devam ediyorlar. Yine barış annelerimiz tutsaklara destek olmak için Adalet Nöbeti eylemini sürdürüyorlar. En son arkadaşlarımız ‘Büyük Özgürlük Yürüyüşü’  gerçekleştirdiler. Bu eylemlere katılan bütün arkadaşlarımız, yoldaşlarımız ve halkımızın emeklerini kutluyoruz ve kıymetlidir. Öcalan ile görüşme sağlanması gerekir. Tecrit bugün Kürt sorununun demokratik çözümünün önündeki en büyük engeldir. Atanan kayyumlar, Kürtlerin malını çalıyor. Kayyımları 31 Mart’ta geldikleri yere geri göndereceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından etkinlik halay ve sloganlarla son buldu.

DEM Parti’nin Van Büyükşehir ve ilçe belediyeleri eş başkanları şöyle:

* Van büyükşehir: Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan

* Başkale: Şengül Polat ve Feyzi Caner

* Çaldıran: Fettah Hasçelik ve Hatice Atabay

* Çatak: Reşat Eraslan ve Gülten Baran

* Edremit: Rabia Başak Koç ve Cemil Komi

* Erciş: Güler Temel ve Baran Bilici

* Gevaş: Kübra Akti ve Ruknettin Hakan

* Gürpınar: Mehmet Tahir Ertaş ve Mukaddes Karakoç

* İpekyolu: Canan Uzunay ve Cevdet Altındağ

* Muradiye: Barış Yılmaz ve Hediye Sayıner

* Özalp: Ecevit Ceylanci ve Sakine Kutpınar

* Saray: Davut Acar ve Filiz Öztürk

* Tuşba: Hanım Akkoş ve Ümit Keser

Kaynak: Vanekspres

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.