DEM Parti Yüksekova ilçe örgütü Halepçe katliamı kınadı

DEM Parti Yüksekova ilçe örgütü Halepçe katliamı kınadı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Yüksekova ilçe Örgütü, 36 yıl önce Halepçe'ye yapılan kimyasal saldırıyı kınadı.

A+A-

Halepçe katliamı Yüksekova DEM Parti tarafından düzenlenen basın açıklamasıyla kınandı.

DEM Parti’nin Yüksekova Seçim İrtibat Bürosunda düzenlenen açıklamada;

"İNSANLIK TARİHİNE KARA HARFLERLE GEÇTİ"

"16 Mart 1988’de Irak’ta Baas iktidarı ve Saddam Hüseyin, kimyasal ve biyolojik silahlar kullanarak kadın, çocuk, yaşlı, genç 5 bini aşkın Halepçeli Kürt’ü katletti. Irak’ta dönemin iktidarı, bu saldırısıyla insanlık tarihine kara harflerle ‘insanlık suçu işlemiş’ ve ‘katliamcı’ olarak geçti. Irak’ta Kürt halkının hak eşitliği ve özgürlük taleplerini defalarca silahla, devlet terörüyle, şiddetle bastırmayı deneyen Baas yönetimi, yaptığı bu katliam ile Kürt halkının özgürlük ve eşitlik mücadelesini geriletemedi. Bugünkü Irak Kürdistanı Federal Yönetimi’nin topraklarında gerçekleştirilen bu katliam sonrasında, Kürt halkının mücadeleyle elde ettiği kazanımlar, bölgenin diğer ülkelerindeki toplumsal gelişmeleri de olumlu yönde etkiledi."

"ÖZGÜRLÜK VE EŞİTLİK MÜCADELESİNİ YENİ BİR AŞAMAYA ULAŞTIRDI"

Bugün Suriye Kürdistanı’nda Kanton Yönetimlerini oluşturan Rojava halkları, baskıları, yok sayma çabalarını, IŞİD çetelerinin barbarlıklarını da aşarak özgürlük ve eşitlik mücadelesini yeni bir aşamaya ulaştırdı. Kanton Yönetimleri ile Rojava halkları sadece kendi kendilerini yönetmekle kalmadı, uygulamaları hem Suriye’de hem de Ortadoğu’nun diğer ülkelerinde demokratik rejimlerin kurulması için önemli birer örnek oluşturdu. Tarih bir kez daha gösterdi ki, baskı ve şiddet yöntemleriyle demokrasi, özgürlük ve eşitlik mücadeleleri bir süre bastırılabilir, belki geriletilebilir, ancak engellenemez. Kimyasal, biyolojik ya da konvansiyonel, hangi silahlar ve yöntemler kullanılırsa kullanılsın, katliam ve şiddetle demokrasi ve adalet mücadelesi durdurulamaz.

"LANETLİYORUZ"

"Halepçe Katliamı’nın yıldönümünde, insanlık düşmanı bu kitle katliamını düzenleyenleri bir kez daha lanetliyoruz. Unutmuyoruz. Ama daha önemlisi unutturmuyoruz ki, bugün baskı ve şiddet politikalarıyla halkın mücadelesini gerileteceğini sananlar, tarihten ders alsınlar" ifadelerine yer verildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.